Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / 5 meglepő dolog, amitől ráncos lehetsz

5 meglepő dolog, amitől ráncos lehetsz

Biztosan te is szeretnéd, hogy sokáig sima és feszes maradjon a bőröd. Ehhez nem árt, ha a következő apróságokra odafigyelsz!
5 meglepő dolog, amitől ráncos lehetsz

Persze az bőröregedést nem tudod megállítani, de le tudod lassítani, ha jól választod meg, mit eszel, és az arcápolásra is odafigyelsz. De ezzel biztosan te is tisztában vagy! Most viszont mutatunk neked pár olyan meglepő okot is, amiről nem gondolnád, de felelősek lehetnek a szarkalábak kialakulásáért!

Ülj kevesebbet a babérjaidon!

Ha keveset mozogsz, az nagyon rosszat tesz a pofidnak. Egy friss amerikai kutatás bizonyította, hogy azoknak, akik hetente kétszer 30 percet töltenek edzéssel, láthatóan egészségesebb az arcbőrük. Dr. Sonia Batra bőrgyógyász szerint a számítógép előtt eltöltött idő is bűnös lehet a korai ráncok megjelenésében, hiszen ilyenkor, ha nem látsz valamit rendesen, akkor hunyorogni kezdesz. A telefon vagy a tablet nézése pedig a nyaknál okozhat mély, vízszintes ráncokat.

A kulcs a megfelelő arctisztítás

Az arcbőr rendelkezik egy természetes védőréteggel, amit nem szabad teljesen eltávolítani. A bőrgyógyász arra figyelmeztet, hogy ne használj erős, alkoholos arctisztítókat, és a hálmasztást se vidd túlzásba. 

Elő a napszemüveggel!

Mindegy, hogy tűző napsütés van vagy árnyékos idő, ne feledkezz meg a ráncokról! „A napszemüveg viselése megakadályozza a szem körüli és szemköldök környéki ráncok kialakulását”– mondja Batra.

Grimaszolj, de csak mértékkel!

Ha tudod magadról, hogy erős az arcmimikád, vagyis sokszor fintorogsz, gyakran ráncolod a homlokod vagy húzogatod a szemöldöködet, ideje ebből kicsit visszavenni. „Anyukádnak igaza volt, mikor rád szólt, hogy ne vágj ilyen fejeket: az ismétlődő arcmozgások, mint a mosolygás, homlokráncolás, szemöldök emelgetés növelik a ráncok megjelenésének és mélyülésének esélyét. Ahogy pedig öregszel, a bőröd egyre inkább veszít rugalmasságából, így a szarkalábak még jobban láthatóvá válnak”– fogalmaz a bőrgyógyász.

Vigyázz a szívószállal!

Itt is nagyjából ugyanaz a probléma, mint a grimaszolásnál. A szívószál használatához egyfajta ismételt arcmozgást végzel, ami miatt a szád környékén ráncok jelenhetnek meg. Érdemesebb palackból inni vagy kiönteni egy pohárba az italodat. Ráadásul így környezettudatos is lehetsz!

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok