Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / Az 5 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz a bőröd ellen

Az 5 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz a bőröd ellen

Lehet, hogy most még nem, de néhány év múlva durván rontani fogod a pofid ragyogásfaktorát, ha nem állsz le ezekkel a rossz szokásokkal.
Az 5 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz a bőröd ellen

Van egy elég rossz hírünk: hiába használsz csodakrémeket a bőrödre, ha néhány alapszabályt nem tartasz be. Ha hirtelen nem jut eszedbe, hogy mikre is kellene odafigyelned, gyorsan összeszedtük neked a cheklistet, hogy soha többet ne maradhasson ki egyik sem. Toll a kézbe, és pipáld ki az összeset még ma!

Szkippeled a sminklemosást

Óriási vétek a bőröd ellen, ha rajta hagyod a napi makeup-od. A sminkre ráadásul a levegő szennyezettsége is rádob egy lapáttal, ami duplán ellehetetleníti, hogy a bőröd rendesen tudjon lélegezni. Plusz a párnahuzatodba alaposan bedörgölöd a koszt, amit a másnapi pofid kap vissza a következő este. Ugye milyen borzalmasan hangzik? Micellás vizet elő, és szépen tisztísd meg a bőröd minden este.

Csak a beachen használsz naptejet

Ha hiszed, ha nem, még a téli hónapokban is kártékony a bőrödnek az UV. Éppen ezért fokozottan figyelj oda, hogy minimum 20-as fényvédő legyen a hidratálódban, hiszen a napsugárzás az egyik No.1 okozója az idő előtti bőröregedésnek. A legjobbat akkor teszed, ha az alapozóból is fényvédőset választasz, vagy a végén egy UV védelemmel ellátott spray-vel permetezed át az arcodat.

Alábecsülöd a kiegészítőket

Most ne a kedvenc bizsudra gondolj, hanem azokra a beauty vitaminokra, amik segítik megőrizni a bőröd egészséges állapotát. A megfelelő táplálkozás és a minimum két liter folyadék fogyasztása jelenti az alapot, ha sokáig akarod még élvezni a pofid puha tapintását. Viszont a szépségvitaminok akkor is bevethetők, ha éppen nem tudod bevinni csak táplálék formájában a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat (például télen, amikor jóval kevesebb a friss zöldség és gyümölcs).

Ellazázod a szemkörnyéked

Megtaláltad a bőröd kedvenc hidratálókrémét? Szuper, viszont eszedbe se jusson a szemed körül is azt használni. A szemkörnyék területe sokkal érzékenyebb és vékonyabb, mint az arcod többi rész, éppen ezért oda speciális készítmények kellenek. Nem kell még szemránckrémben gondolkodnod, de egy finomabb textúrájú krém segít megelőzni az első ráncocskák kialakulását is. Hidd el: megelőzni jóval könnyebb, mint utólag eltüntetni.

Nem hidratálsz eleget

Alapból is csillog a bőröd, és a T-vonalad már így is zsírosabb a kelleténél, ezért hanyagolod a hidratálókrémet? Hiba. Ugyanúgy oda kell figyelned a bőröd vízháztartására és a folyadékbevitel mellett az arcod kívülről is táplálnod kell. Válassz kombinált/zsíros bőrre való termékeket és a kellemetlen csillogást egyből leválthatod egészséges ragyogásra.

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok