Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / 4 dolog, amit ősszel meg kell tenned a bőrödért   

4 dolog, amit ősszel meg kell tenned a bőrödért   

A szárító nyári napsütés után ráfér a bőrödre egy kis regenerálás!
4 dolog, amit ősszel meg kell tenned a bőrödért   

Nincs mese, visszavonhatatlanul itt az ősz: a bőrödnek pedig extra ápolásra van szüksége a káros UV-sugarakkal teli nyár után. Ha megfogadod Jane Scrivner bőrápolási szakértő tanácsait – aki nemrég a brit Daily Mailnek adott pár tippet – akkor nemcsak élettet teli, de üde is marad a pofid a hideg hónapokban!

Tuti tisztítás

A hideg, száraz időben egészen biztos, hogy meghálál a bőröd egy tápláló hirdatálót” – árulja el Jane. A legfontosabb tehát, hogy ne csak tisztíts, de gondoskodj a táplálásról is. A hidegebb hónapokban ugyanis eleve alacsonyabb a bőr zsírtartalma, és mivel tisztításkor ez is méginkább lecsökkenhet, ezért nagyon fontos a kellő mennyiségű pótlása. A szakértő szerint a legjobb választás egy tisztító balzsam, – tej vagy – olaj lehet.

Hálmasztásból jeles

Ilyenkor különösen fontos, hogy gyengéd hámlasztót válassz, mert könnyebben irritálhatá válhat a bőr. Sajnos ebben az időszakban sem elhanyagolható a hámlasztás, hiszen az elhalt hámsejtek eltávolítása mellett a vérkeringés beindítása ad majd szép, egészséges kinézetet az arcbőrödnek. Na de mit lehet tenni akkor? A legjobb, ha olyan termékre szavazol, ami egyszerre többféle hámlasztó összetevőt tartalmaz, mert azok gyengéden segítenek a bőrmegújításban” – javasolja Jane.

Olajálom

Ebben az időszakban egyszerűen nem elég, ha kizárólag nappal foglalkozol a bőröddel. A szakértő szerint hatásosabb az arcápolás, ha éjszaka olajos maszkkal az arcodon szundizol. Az olajok az arcbőr legfontosabb tápanyagai: fiatalos, puha, rugalmas lesz tőlük a pofid. „Alvás közben a bőrödön nincs smink, fényvédő és nincs kitéve káros környezeti hatásoknak sem, ami azt jelenti, hogy csak a felvitt olajra tud fókuszálni” – mondja a szakértő. Jane szerint a jojoba- és argánolajos maszkok a legjobbak, ha feltűnő hatást szeretnél elérni. Amit még tanácsol, hogy az összetevőlistán nézd meg, mi van először felsorolva: ha maga az olajtípus, akkor az azt jelenti, jó minőségű termékről van szó!

Helyes hidratálás

Ősszel olyan hidratálóra van szükséged, ami nemcsak visszaadja, de meg is őrzi bőröd nedvességtartalmát” – árulja el Jane. A legjobbak szerinte a mangót vagy shea vajat tartalmazó krémet, amik segítenek sokáig megtartani a bőrben a hidratáló összetevőket. Ideje lecserélned a vizesebb, könnyebb textúrájú krémeket a gazdagabb változataikra. Nyugi, nem lesz túl zsíros a végeredmény, hiszen ahogy már mondtuk, ilyenkor extra táplálást igényel a bőröd a víz- és zsírhiány miatt!

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok