Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / Minden, amit tudni akartál az arcfeltöltésről

Minden, amit tudni akartál az arcfeltöltésről

Ha mostantól kihagynád az arckontúrozást a sminkelésből.
Minden, amit tudni akartál az arcfeltöltésről

Még mindig nem lehet letaszítani a trónjáról a szájfeltöltést, de az arcfeltöltés is egyre népszerűbb és gyakoribb beavatkozás. Neked is bevillant már az ötlet, hogy élsz a lehetőséggel és a bronzosítóval és highlighterrel való trükközés helyett inkább (jó ideig) állandó megoldást keresel? Ebből a kérdésből hagyd ki a fura internetes fórumokat és a barátnőd tanácsait, mert bármennyire is rutinná vált, még mindig egy orvosi beavatkozásról beszélünk. Minden esetben fordulj szakemberhez, mi pedig a legégetőbb kérdésekre Jennifer MacGregor bőrgyógyásztól hoztuk el neked a tudnivalókat.

Mivel töltik fel az arcomat?

Hasonlóan az ajakfeltöltéshez, itt is hialuronsavas töltőanyagot használnak, amit a megfelelő területekre beinjekciózva megemelik az adott részt. A hialuronsav természetes módon is előfordul a testedben és szuper képessége, hogy saját súlyához képest 1000-szeres mennyiségű vizet képes megkötni, ezzel válik alkalmassá a lifting hatásra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dr. Jennifer MacGregor (@nyclaserdoc) által megosztott bejegyzés, Febr 5., 2019, időpont: 1:49 (PST időzóna szerint)

Kinek ajánlott?

Dr. MacGregor szerint mindenki különböző, de a leggyakoribb indok, amiért a páciensek rászánják magukat a beavatkozásra, az arc megereszkedése. Utóbbi az öregedéssel, de ennél is inkább a genetikával hozható összefüggésbe. Szóval ha alapból csodásan kiemelt arccsontjaid vannak, nem valószínű, hogy az idő múlásával szükségét érzed majd a feltöltésnek.

Meddig tart a hatása és mennyibe kerül?

Némelyik 6 és 12 hónap között marad látványos, de van olyan, ami akár évekig tartja magát. Ez nagyban függ attól, hogy mekkora összeget szánsz rá. Az árat a tartósságon kívül befolyásolhatja, hogy hol csináltatod, ezért érdemes alaposan utánajárni. Kb. 120 és 400 ezer forint körül alakulnak az árak fecskendőkként.

Hogyan készülj fel az arcfeltöltésre?

Különösebb előkészületet nem igényel, viszont két héttel a beavatkozás előtt kerülnöd kell a vérhígítót, míg két nappal előtte az alkoholt.

Hogyan válassz szakembert?

Mindenképpen bőrgyógyász vagy plasztikai sebész végezze el a beavatkozást, akiben meg tudsz bízni. Ha nem szimpatikus a doki, inkább keress mást. Kérd meg, hogy mutasson néhány referenciamunkát, hogy megbizonyosodj róla, ő a te embered.

Fájni fog?

A legtöbb orvos mielőtt elkezdené a feltöltést, több krémmel is átkeni a területet, majd megkezdődik a hialuronsav befecskendezése. A feltöltés minimális feszítő, nyomó érzéssel párosulhat, de ez nem jelent éles fájdalmat. Végül finoman jegelik a területet, hogy kezeljék az átmeneti duzzanatot.

Mit tapasztalhatok a beavatkozás után?

Az érintett rész kicsit bedagadhat és apró zúzódások jelenhetnek meg rajta. Ez kb. 5 nap alatt el is tűnik. Viszont benne van a pakliban (minimálisan), hogy sebesedés vagy fertőzés lép fel, amivel azonnal fordulj a kezelő orvosodhoz.

Ugyanúgy élhetem az életem?

Az első két napban a sportolást és az alkoholt is messziről kerüld el, valamint az arcmasszázst és a fogdokit is felejtsd el három hétig. Ezeket leszámítva minden mehet a megszokott módon.

Kivetethetem, ha meggondoltam magam?

Igen, az ideiglenes hialuronsavas feltöltéstől meg tudsz szabadulni. Az orvosod ilyenkor olyan enzimeket fecskendez az arcodba, ami lebontja a hialuronsavat. Dr. MacGregor szerint ez a megoldás gyors és azonnal látható eredménnyel jár, viszont borzalmasan fájdalmas.

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok