Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / „A filterek ellopták a barátnőm arcát, teljesen kivagyok”

„A filterek ellopták a barátnőm arcát, teljesen kivagyok”

Miért is gáz, ha totálisan túlszerkeszted a fotóidat? Mondjuk ezért!
„A filterek ellopták a barátnőm arcát, teljesen kivagyok”

Lana Hirschowitz, a Whimn online magazin újságírója éppen az Instagramját pörgette, amikor megpillantott egy Victoria’s Secret modellt. A fura csak az volt számára, hogy túlságosan ismerősnek tűnt a modell csaj. Végül rájött, hogy az 50 év körüli ismerőse van a képen – csak egy kicsit felturbózott állapotban. Ekkor döntött úgy, hogy kiírja magából a felháborodását.

„Az egy dolog, hogy látjuk a sok tökéletesre retusált divatfotót, de ez valahol érthető is, hiszen ezeken a képeken a modell is a marketingeszköztár egy része. Viszont, ha ezt egy húsvér ember teszi, akkor az már a megfelelési vágyból és önértékelési hiányból fakad.” – mutat rá teljesen jogosan a problémára Lana.

„Pontosan tudjuk, hogyan néznek ki a barátaink a valóságban. És amikor látjuk őket a képeken tökéletes külsővel, majd szembejönnek a boltban fáradtan és stresszesen, pontosan tudjuk, hogy kik ők valójában. Senki sem feltételezi róluk, hogy hirtelen eltűnnek a tág pórusaik, ha szembe fordulnak egy kamerával.”

Lana ezért sem támogatja túlságosan a bőrtökéletesítő appokat, amiken még azt sem kell beállítani, hogy min változtatnál, mert az alkalmazás magától megmondja, hol a „hiba”. „Én jobban szeretek ránézni a barátaimra és látni az arcukon a boldogságot és néha a szomorúságot. Ha látom valamelyiküket egy megszerkesztett fotón, azon gondolkodom, kik ezek az emberek és hova tüntette a sok filter a személyiségüket.”

Szerinted is ennyire gonosz dolog az arctökéletesítő app vagy belefér néha?

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok