Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / Így maradhatsz fitt, ha otthonról dolgozol

Így maradhatsz fitt, ha otthonról dolgozol

Nagy Anna, a Yogasecrets Stúdió alapítója segít, hogy akkor se kelljen lemondanod a mozgásról, ha a következő heteket otthon töltöd.
Így maradhatsz fitt, ha otthonról dolgozol

Ha te is önkéntes karanténba vonultál, mert megteheted, hogy home office-ban dolgozz, akkor pontosan tudod, milyen nehéz volt elfogadni, hogy a jól kialakított napi rutinod a feje tetejére állt. Az összes baráti találkozót le kellett mondanod, egy darabig a kedvenc kávézód is tabu marad, arról nem is beszélve, hogy az edzőterembe sem tudsz most becsekkolni. Mivel ülőmunkát végzel, és már a munkahelyed felé tett séta sem része a napjaidnak, ezért még inkább oda kell figyelned arra, hogy eleget mozogj. Ebben segít Nagy Anna jógaoktató, aki 15 éves kora óta jógázik, és a szenvedélyévé vált mozgásformát ma már oktatja is a Yogasecrets Stúdióban.

Most, hogy sokan home office-ban dolgoznak, mit javasolsz annak érdekében, hogy a rendszeres mozgás továbbra is az életük része maradjon?

Sajnos nagyon könnyen beleragadhatunk a túlzott kényelembe, szinte fel sem öltöznek ilyenkor az emberek. Nagyon hasznos lenne olyan platformokat létrehozni, ahol a motiváció mellett hasznos tippeket is kaphatnak az emberek. Személy szerint azt javasolnám, hogy minden napra iktassunk be egy kis testmozgást. A legjobb, ha egy fix időpontban, például minden reggel vagy este 1 órát a mozgásra szánunk.

Több mozgásforma is létezik, amit otthon tudunk végezni. Miért pont a jógát válasszuk?

A jóga amellett, hogy a testünket átmozgatja, a lelkünkre is jó hatással van, amire most kimondottan nagy szükség van.

Az is belekezdhet otthoni jógába, aki előtte nem gyakorolta még profi segítséggel?

Természetesen! Sőt. Lehet, hogy az otthonunk biztonságában, sokkal bátrabban indulunk el ezen az úton. Kezdők számára is rengeteg videó elérhető. A Yogasecrets Stúdió csapata pedig egy teljesen új módszerrel segíti az új tanítványait. Bevezettük az online magánórát, ahol a tanár a laptopján keresztül látja a tanítványát és azonnal javítja, ha szükséges.

Az itthon végzett jógához van szükségünk speciális eszközökre? Vagy vannak olyan tárgyaink, amikkel kiválthatjuk ezeket az eszközöket?

A jógában az a nagyszerű, hogy semmire nincs szüksége az embernek. Nem kell speciális cipő vagy ruha, sőt még jógaszőnyeg sem! Lehet a padlón, a kertben egy pléden, vagy a teraszon is jógázni. Használhatjuk a díszpárnákat, törölközőket bármit, ami kényelmesebbé teszi a gyakorlásunkat.

Miben más az office jóga, mint egy klasszikus jóga a stúdióban?

Az office jóga programunkat úgy dolgoztuk ki, hogy az is elegendő legyen, amit az irodában találunk. Még az asztalunktól sem kell elmennünk, minden gyakorlat kivitelezhető a széken ülve, vagy az asztalunk mellett.

Melyik napszakban érdemes jógázni?

A jógában az a csodálatos, hogy szabadságot ad. Teljesen egyénfüggő, hogy kinek mikor esik jól a mozgás. Egy dolgot kérek csupán: evés után minimum két órát várjunk!

Mivel ugyanannyit eszünk, de kevesebbet mozgunk ebben az időszakban, könnyebben beindulnak a hízási folyamatok. Milyen gyakorlatokat tudsz ajánlani az alakformáláshoz?

A dinamikus jóga a legjobb megoldás. A YOGASECRETS THE METHOD programomat úgy dolgoztam ki, hogy a problémás területek, mint a has, a combok, a fenék és a kar extra munkát végezzenek! Természetesen mindezt a hagyományos jóga ászanákkal érjük el, így a mélyizmokat is erősítjük, de nyújtunk is egyben. A csavarások beindítják a tisztító folyamatokat, jótékonyan hatnak az emésztésünkre. A csípőnyitó ászanákkal elengedjük a felgyülemlett feszültséget.

Hol érdemes téged követni, ha valakinek nincs gyakorlata, de szeretne profi instruktorral jógázni?

A Cosmopolitan csapata mellém állt, hogy az otthoni gyakorlás még több emberhez eljuthasson! Hihetetlen, de az első videómat egy nap alatt majdnem 20 000 ember nézte meg. Rengeteg köszönőlevelet kaptunk, olyanok is jógáztak, akik eddig nem merték kipróbálni. Úgy döntöttünk, hogy folytatjuk ezt a munkát! Egy komplett órarenddel vár mindenkit a Yogasecrets Stúdió csapata a Cosmopolitan Facebook oldalán. 

Csekkold az órarendet az aktivitásokról itt:

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok