Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / 5 szuper tipp, ha már nagyon kiszáradt a kezed a sok kézmosástól

5 szuper tipp, ha már nagyon kiszáradt a kezed a sok kézmosástól

Jöjjön néhány beauty trükk, ezúttal a kezeid számára!
5 szuper tipp, ha már nagyon kiszáradt a kezed a sok kézmosástól

Mindannyian jól tudjuk, a járvány miatt kialakult helyzetben a rendszeres és alapos szappanos kézmosás elengedhetetlen, illetve manapság a szokásosnál gyakrabban nyúlunk a magas alkoholtartalmú kézfertőtlenítő tubusokért is. Bár a gyakori kézmosás és a fertőtlenítő szerek valóban segíthetnek a betegség elkerülésében, sajnos a kezeink súlyos kiszáradását, sőt akár berepedezését is okozhatják.

Ez pedig nem csupán annyit jelent, hogy egy darabig tutira nem kérnek fel kézmodellnek, hanem a repedések sajnos még utat is nyithatnak a kórokozók számára, ezért kimondottan fontos a tisztítás mellett, a kezek megfelelő ápolása is.

  1. Lehetőség szerint illatmentes, de ápoló összetevőkben gazdag szappant használj, felesleges plusz irritatív anyagokkal terhelni a bőrt.
  2. A túlságosan forró víz szintén elősegítheti a kiszáradást. Az ajánlások szerint a víz hőmérséklete meleg kell, hogy legyen, nem pedig olyan, ami szinte megégeti a bőrödet.
  3. Kézmosás után mindig alaposan töröld szárazra a kezed, az ujjak közötti részről se feledkezz el!
  4. Jöhet az ápolás! Szuperek ilyenkor a bőrápoló vajak, melyek minél természetesebb összetevőlistával rendelkeznek, és nagy százalékban tartalmaznak például shea-, vagy kókuszvajat. A zsírosabb, olajos kézkrémek szintén szuperül ápolják a száraz, igénybe vett kéz bőrét. Ne feledkezz meg a körmökről és a körömágyakról sem, oda is masszírozz zsírosabb krémet, de használhatsz kimondottan körömágybőr ápolására való olajat is.
  5. Éjszakára is tegyél fel a hidratáló krémedből vastagon a kezeidre és húzz fel egy pamutkesztyűt. Így éjszaka, pihenés közben fokozhatod a regeneráció hatékonyságát, ugyanis a meleg hatására a krém hatóanyagai még jobban felszívódnak.
Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok