Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / SOS tippek, ha a körmösöd helyett neked kell megoldanod a manikűröd

SOS tippek, ha a körmösöd helyett neked kell megoldanod a manikűröd

Még ha a karantén előtti utolsó napokban el is jutottál körmöshöz, a géllakkod, zselés vagy porcelán manid lassan akkor is cserére vagy töltésre szorulna. Így lesz a legkíméletesebb a DIY manikűröd!
SOS tippek, ha a körmösöd helyett neked kell megoldanod a manikűröd

Még ha maga a lenövés nem is zavar annyira, a körmöd hosszával egy idő után muszáj lesz valamit kezdened. És ha már nekiállsz, óvatosan, finoman meg is próbálhatod eltávolítani vagy igazítani a felesleges réteget. Fogd fel ezt az időszakot körömdetoxnak, és próbálj ki 1-2 vadiúj, lemosható körömlakkszínt a fix megoldások helyett! Bejó-Iványi Hajnalka Nail Artist segít, hogyan lehetsz a legkíméletesebb a körmöddel az önkéntes karantén ideje alatt. 

Oldható géllakkod van?

Nem is lesz olyan nehéz dolgod, mint gondolnád. Szükséged lesz reszelőre, vattakorongra, alufóliára, rózsafa pálcára, és tipoldó folyadékra – drogériában is találhatsz, de ha van a közeledben nyitva tartó fodrász- vagy manikűrkellékes, ott egészen biztosan kapsz ilyesmit.

– Óvatosan reszeld meg a gél felületét, aztán itasd át a vattakorongokat az oldószerrel, tedd a körmeidre, és csomagold őket aulfóliába (ahogy a körmösöd szokta.)

– 10-15 perc múlva egyesével próbálgasd, mennyire oldotta a folyadék a gélt, ha szükséges, még tedd vissza a fóliát.

– A rózsafa pálca ferdén vágott végével nagyon óvatosan kapard le a gélt – fém eszközzel könnyen megsértheted a körmöd, ezért fontos az óvatosság.

– A gélmaradványokat nagyon óvatos, lassú reszeléssel távolítsd el, de legyél nagyon kíméletes: inkább maradjon rajta egy kicsi, minthogy elreszeld a körömlemezt.

– Alakítsd ki a formát, és kész is vagy, jöhet a lakkozás!

 

Porcelán van a körmödön

Kicsit bonyolultabb lesz, de még mindig a leoldással érdemes megpróbálkoznod. A tipoldón kívül egy üveg edénykére lesz szükséged, amiben beáztathatod a körmödet – a fóliás megoldás itt most kevés.

– Először körömcsipesszel vágd vissza a körmödet amennyire csak lehet.

– Annyit önts az edénybe az oldószerből, hogy teljesen ellepje a körmödet. 15-20 percre lesz szükséged, hogy tovább tudj dolgozni.

– A leszedést nagyon óvatosan, a rózsafa pálcával végezd, ne ess neki durván, fém eszközzel a körmödnek! Figyelj, nehogy a túl erős kaparó mozdulatokkal megsértsd a körmödet!

– Ha reszelned kell, dolgozz nagyon lassan, figyelmesen. Formázd, és kész!

 

Eddig a géllakk vagy a zselé jött be?

Szakértőnk nem javasolja, hogy kezdd el magadnak lereszelni az egészet. Inkább bírd ki azt a pár hetet, amíg teljesen le nem nő. Addig így könnyítsd meg a folyamatot:

– A hosszát sosem ollóval, hanem körömcsipesszel rövidítsd. Ha ollóval próbálkozol, az a géllel vagy zselével együtt a saját körmödet is megroppanthatja.

– Ha zavaróan eláll a felvitt anyag a körömlemezen, mert vastagabb réteget vitt fel rá a körmös, óvatosan reszeld össze, hogy egy szintben legyenek.

– És erre jöhet a színes körömlakk – így kevésbé zavar majd a lenövő rész.

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok