Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / Milyen körömforma teszi szebbé a kezeidet?

Milyen körömforma teszi szebbé a kezeidet?

Hiába tetszik a szupermenő stiletto, vagy rajongsz a szögletesért, lehet, hogy az a te kezedhez nem passzol!
Milyen körömforma teszi szebbé a kezeidet?

Honnan tudhatod, milyen körömforma passzol hozzás igazán? Figyeld csak meg a körömágyad alakját! A kezed és az ujjaid formája után ez adhatja még a legjobb támpontot a stílusválasztáshoz! A legmenőbb Nail Artistok olyan manikat készítenek a vendégeiknek, amelyeknél a körömágy formája és a köröm hegyének kialakítása harmonizálnak egymással!

Nézd meg, hogy a természetes forma ott, ahol „elkezdődik” a körmöd inkább egyenes vagy íves, szögletes, vagy lekerekített a sarkoknál. Képzeld: a legtöbb lánynak az ovális, a szögletes és a szögletes-lekerekített verzió passzol leginkább a kezéhez. A kerek és a stiletto viszont csak keveseknek áll igazán jól.

Mindegyik forma másért praktikus, és mindegyiket másképpen kell kialakítani! Az alap, hogy legyen hozzá egy jó minőségű reszelőd, és jó, ha van egy körömcsipeszed is – ha már nagyon megnőtt, könnyebb dolgod lesz vele. A Womenpulse összegyűjtötte, melyik típust mikor érdemes elkészítened:

Ovális

Klasszikus, nőies forma. Szépen karcsúsítja a vastagabb vagy a rövidebb ujjakat, és a széles kezet is kecsesebbé formázhatod vele.
Így készítsd el: a reszelőt a megfelelő szögben tartva kétoldalról befelé haladva alakítsd ki a formát ügyelve arra, hogy szimmetrikus legyen.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Graziella Freitas. (@blogdagrazi) által megosztott bejegyzés, Ápr 22., 2020, időpont: 4:35 (PDT időzóna szerint)

Szögletes

Praktikus, egyszerűen elkészíthető. Ha gyenge, töredező körmöd van, vagy ha úgy érzed, sosem olyan tartós a lakkod, mint szeretnél, próbálkozz meg ezzel a formával. Kivéve, ha nagyon rövidek az ujjaid, vagy kifejezetten íves a körömágyad, akkor nem áll igazán jól neked.

Így készítsd el: Csipesszel vágd vissza a kívánt hosszra, majd egy irányba mozgatva a reszelőt igazítsd meg a formát. A sarkokat épp csak annyira formázd, hogy kényelmes legyen viselni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

H A J N A I L K A (@h.a.j.n.a.i.l.k.a) által megosztott bejegyzés, Dec 1., 2019, időpont: 4:18 (PST időzóna szerint)

Lekerekített

Bájos és praktikus is: ha sokat dolgozol számítógéppel, vagy olyan munkád van, ahol követelmény a rövid köröm, akkor ezzel lesz a legkevesebb gondod. Hosszúkás kézen mutat igazán jól, ha rövidek az ujjaid, inkább másik formát válassz.

Így készítsd el: A reszelésnél kövesd az ujjbegyed vonalát ide-oda mozgatva a reszelőt a köröm egész szélességében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

▫️QUEENIE NGUYEN▫️ (@nailartbyqueenie) által megosztott bejegyzés, Ápr 10., 2020, időpont: 10:30 (PDT időzóna szerint)

Egyenes-lekerekített

A squoval forma (szögletes-ovális) a leguniverzálisabb körömforma, keskeny és szélesebb kézen, rövidebb és hosszabb ujjakon is nagyon jól mutat. Rövid vagy közepesen hosszú verzióban is szép.

Így készítsd el: Először úgy mozgasd a reszelőt, mintha ovális formát készítenél, majd mint a szögletes forma kialakításánál, egy irányú mozdulatokkal vedd kicsit egyenesebbre a végét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lavish Nail Bar (@lavish.nail.bar) által megosztott bejegyzés, Nov 18., 2019, időpont: 12:30 (PST időzóna szerint)

Stiletto

Merész, csajos, trendi, bár nem mindig praktikus. A mostani járványhelyzetben például, amikor rengeteget kell kezet mosni, inkább csak akkor ajánljuk, ha home office-ban vagy, és keveset jársz el otthonról. Ha vékony, gyenge körmöd van, csak géles vagy akril megerősítéssel tudod viselni.

Így készítsd el: A köröm két oldalán váltogatva reszelj hosszú mozdulatokkal a szélétől a középső csúcspont felé haladva, hogy szimmetrikus formát tudj kialakítani.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

𝐊𝐀𝐑𝐎𝐋𝐈𝐍𝐀 𝐌𝐄𝐉𝐙𝐀 (@_mejzi) által megosztott bejegyzés, Ápr 21., 2020, időpont: 11:08 (PDT időzóna szerint)

Mandula

A legelegánsabb körömforma, ami szépen hosszabbítja az ujjakat és keskenyebbnek mutatja a kezet. Ha rövidek az ujjaid, mindenképp csekkold, hogy állna neked!

Így készítsd el: Nézd ki a körmöd közepén a pontot, ami a „csúcs” lesz, és efelé haladva dolgozz a reszelővel. De a végénél hagyj egy kis ívet, ne legyen nagyon csúcsos. Ha nagyjából megvagy, jobbra-balra mozgatva a reszelőt szépen kerekítsd le a hegyénél.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Маникюр Наращивание Ногтей СПб (@mila_mos_nails) által megosztott bejegyzés, Márc 16., 2020, időpont: 9:35 (PDT időzóna szerint)

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok