Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / Abbahagytam a sminkelést, de az arcom állapota csak rosszabb lett

Abbahagytam a sminkelést, de az arcom állapota csak rosszabb lett

Mi a teendő ilyenkor?
Abbahagytam a sminkelést, de az arcom állapota csak rosszabb lett

A Popsugar.com újságírója őszintén vallott egy problémáról, ami rengeteg nőt érinthet a világon, így úgy gondolta, megosztja a tapasztalatait. A karantén alatt tuti, hogy te is sokkal kevesebbszer sminkeltél, mint általában, hiszen a home office miatt nem kellett minden nap kimenni az utcára, be a munkahelyre, ahol mindig csini akar lenni az ember.

Ezzel Samantha is így volt, aki azt hitte, hogy a sminkmentes hónapok tuti, hogy jót fognak tenni a pofijának, ez viszont nem így történt, sőt…

„Soha nem beszéltem a bőrömről, hiszen úgy gondoltam, hogy másoknak sokkal problémásabb. Az elmúlt időszak viszont sok mindenre ráébresztett, ezt pedig úgy gondoltam, muszáj megosztanom. Az ember azt hinné, hogy a smink általánosságban nem tesz jót az arcunknak, hiszen mindenhonnan azt halljuk, hogy eltömíti a pórusokat, ha pedig szüneteltetjük, akkor a bőrünk szebb lesz, mint valaha – kezdte a történetét az újságíró csaj, aki nagyot csalódott, mikor a bőre nem lett szebb:

„Teltek a hetek, az arcomhoz egyáltalán nem ért semmilyen sminkcucc, az aknéim viszont nem lettek jobbak, sőt! Úgy láttam, hogy egyre rosszabb állapotba került a bőröm, én pedig egyszerűen nem értettem mi történt. Úgy döntöttem, utánajárok, mi történhetett, vagy mikor volt utoljára ennyire csúnya az arcom. Visszanéztem a régi képeimet, egészen 2010-ig visszakerestem a szelfiket, majd rájöttem valamire; a képeimen mindig rengeteg filter volt, ráadásul az alapozóval és a korrektorral is gazdagon bántam. Saját magamat is átvertem a bőrömmel kapcsolatban, hiszen mindig elfedtem a problémát, ahelyett, hogy megpróbáltam volna megoldani a gyökerét. 

Miután beszéltem a bőrgyógyászommal, rávilágított arra, hogy az aknék nagy valószínűséggel a stressz miatt jelennek meg az arcomon, ami a karantén alatt még jobban felerősödött, ezért látom úgy, mintha a sminkmentes hónapok ártottak volna a bőrömnek.

Azóta elkezdtem meditálni, nyugtató, relaxáló podcastokat hallgatok, és persze a bőrtípusomnak megfelelő arcápolási termékeket használok. Bár csak nemrég kezdtem el, de már most látszik az eredmény! A bőröm láthatóan kezd kitisztulni, vagyis úgy tűnik tényleg a stressz a fő okozója a problémáimnak…

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok