Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / A samponod eltüntetheti a pattanásaidat?

A samponod eltüntetheti a pattanásaidat?

Fura beauty hack terjed a neten – szakértőnk szerint elég necces!
A samponod eltüntetheti a pattanásaidat?

A pattanásos bőr az egyik legzavaróbb szépségprobléma – nem véletlen, hogy a rengeteg professzionális termék mellett számtalan DIY megoldás is kering a neten. A legújabb: a korpásodás elleni samponokról állítják, hogy eltüntetik a pattanásokat. Dr. Buda Bernadett esztétikai terápia specialista elárulja, működhet-e, ha samponra cseréled az arctisztítód, vagy csak a bőröd épségét kockáztatod vele.

Hahó, hámlasztás!

„A korpásodás elleni samponok általában szalicilsav hatóanyagot tartalmaznak, mert ennek az összetevőnek a hámsejtek leválását fokozó hatása van. Az akne esetén is fontos, hogy a bőr legfelső rétege, a felhám megújuljon, ezért ez a hatóanyagnak valóban lehet szerepe a probléma kezelésében – mondta el szakértőnk. – Ezek miatt elképzelhető, hogy enyhe jótékony hatást tapasztalsz, ha a korpásodás elleni sampont használod arctisztításra. De az is lehet, hogy ez annak köszönhető, hogy ilyenkor egyszerűen jóval alaposabban tisztítod az arcod.”

Vigyázz, szárít!

Persze a sampont egyáltalán nem az érzékeny arcbőr tisztítására tervezték, ezért eléggé kockázatos ez a csere! „A samponos tisztítás a bőr kiszáradását, irritációját okozhatja, ami később a gyulladás fokozódásához vezethet” – figyelmeztet szakértőnk. Szóval simán lehet, hogy pont ellenkező hatást érsz el vele, mint amit szerettél volna. A pattanások kezelésére sokkal hatékonyabb termékeket találsz, de ha annyira elszánt beauty hacker vagy, hogy mindenképp adsz egy esélyt a dolognak, arra nagyon figyelj, hogy a sampont tökéletesen mosd le a bőrödről! És ha esetleg valaki megpróbál azzal meggyőzni, hogy a sampon gombaellenes hatása miatt segíthet a gomba okozta pattanásokon (igen, ez a netes mindentudók egyik kedvenc érve a korpásodás elleni sampon mellett), nyugodtan vágj vissza azzal, hogy ez az elmélet a szakértők körében már elég régen túlhaladott.

Ha inkább pro megoldást keresel pattanásos bőrre, ezeket a termékeket érdemes kipróbálnod, katt a galériára!

A samponod eltüntetheti a pattanásaidat?

A samponod eltüntetheti a pattanásaidat?

Fotó megosztása:
Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok