Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / Az egyperces beautyszabály, amiért megőrül az internet

Az egyperces beautyszabály, amiért megőrül az internet

Tényleg sokkal szebb lehet a bőröd, ha a szokásosnál kicsit tovább (60 másodpercig) tisztítod a pofidat?
Az egyperces beautyszabály, amiért megőrül az internet

Tudtad, hogy a legtöbb lány nagyjából 10 másodpercet tölt az arcmosással esténként? Csekkold le, te mennyi idő alatt vagy meg vele! És legközelebb ne állj meg 60 másodperc alatt – A Cosmo.hu szépségszerkesztője elárulja, miért!

A húszas éveim legelején volt utoljára, hogy büntetlenül megúsztam az elbliccelt esti arctisztításokat. (Azóta, ha mást nem, egy gyors micellás vizes arctörlést a legfárasztóbb napok után is beiktatok.) És az is hosszú évekkel ezelőtt fordulhatott csak elő, hogy ne kapjam fel a fejem azonnal egy szuper beautytrükkre, amely 60 másodperc alatt mesés bőrt ígér. Márpedig Nayamka Roberts-Smith szépségszakértő (@labeautyologist) módszere nem kecsegtet kevesebbel!

Tisztán egy perc

A módszer lényege, hogy (a megszokott 10-15 másodperc helyett) legalább 60 másodpercig kell az arclemosóval a bőrt tisztítani-masszírozni, hogy a hatóanyagok kellőképpen ki tudják fejteni a hatásukat. A trükk habzó, géles, olajos és tej állagú tisztítóval is működhet! „A sminkmaradványokat, szennyeződéseket, olajat sokkal nehezebb eltávolítani a bőrről, mint ahogy azt sokan gondolják – nyilatkozta a Cosmónak Nayamka. – A 60 másodperc nem csak azért fontos, mert így időt adsz a terméknek, hogy feloldja mindazt, ami nem a bőrödre való. Ennyi idő arra is elég, hogy sokkal figyelmesebben és alaposabban tisztítsd meg az egész arcodat, még azokat a területeket is, amelyek egy gyors lemosásból általában kimaradnak: például az orrod mellett, az állad alatt vagy a hajvonaladnál.”

A módszer elég egyszerűnek hangzik – és valójában az is. Nem csinálsz mást, csak a szokásosnál alaposabb vagy az arclemosással, de állítólag ez a 60 másodperc megváltoztathatja az életedet!

Így működik a gyakorlatban

Azok közé a kevéssé szerencsések közé tartozom, akiknek a karanténidőszak és a no makeup napok nem bababőrt, hanem jó néhány új pattanást, majd pár új beautytanulságot hoztak (olvasd el a beszámolómat itt). Amelyek között az egyik legfontosabb az volt, hogy az arctisztítást ellógni számomra hatalmas beautybaki. És előkerült a szónikus (Foreo) arctisztítóm, ami az utóbbi időben a szekrény hátuljába szorult. Ami látványos változást hozott a bőröm állapotában – és, láss csodát, az alapbeállítása 1 perc! Igen, a habzó arctisztítóval és a szilikonsörtés, rezgő kefével legalább 1 percen keresztül tisztítom alkalmanként az arcomat, és maximálisan alá tudom támasztani a módszer hatásosságát! Látványosan üdébb, tisztább, élettelibb a bőröm, amikor rendszeresen használom a kis eszközt!

De hogy kicsit jobban utána menjek a dolognak, megpróbálkoztam a „kézi” változattal is. Nekem csak így „simán” 60 másodpercig masszírozgatni a bőröm a lemosóval nehezebb/unalmasabb – de azért nem olyan vészes, főleg, hogy tudom: jó ügyért teszem. A végeredmény ugyanaz: ragyogó bőr. Nekem az eszköz nélküli tisztításhoz a habzó lemosónál az olaj jobban bevált. Kellemesebb érzés így masszírozni, majd1 perc után leöblíteni, és micellás vízzel még egyszer áttörölni az arcomat.

Varázslat?

Igen, és nem. Az első pár nap után varázslatosan szebbnek láttam a bőrömet, élettelibbnek, ragyogóbbnak. De persze a havonta rendszeresen előbukkanó pattanásokat, hormonális változások miatti puklikat nem tudja ez a 60 másodperc sem eltüntetni vagy megelőzni. Tisztább lett a bőröm, de a kozmetikust azért nem lehet így sem megspórolni. És az is fontos, hogy megtaláld a számodra tökéletes készítményt a tisztításhoz – különösen, ha érzékeny az arcbőröd! (A választáshoz ebben az összeállításban találsz segítséget.)

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok