Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / „Ezért tűntek el a pattanásaim, miután szakítottam a pasimmal”

„Ezért tűntek el a pattanásaim, miután szakítottam a pasimmal”

„A pattanások okozta szégyen és tehetetlenség csak még jobban kikészített.”
„Ezért tűntek el a pattanásaim, miután szakítottam a pasimmal”

„Sosem gondoltam volna, hogy a toxikus párkapcsolatom utolsó napjainak ilyen drasztikus hatása lesz az életemre” – kezdte Kristina Rodulfo, aki a Women’s Health magazinban írta meg súlyos bőrproblémáinak történetét. Kristina négy évig volt együtt exbarátjával, a kapcsolatuk a vége felé már elég toxikus volt, a szakítás előtti napokban pedig a lány teljesen kikészült idegileg.

48 óra leforgása alatt véget vetettem a kapcsolatomnak, kiköltöztem a közös lakásunkból, egy barátom kanapéján húztam meg magam és másnap a munkában próbáltam úgy csinálni, mintha mi sem történt volna.”

Kristina szervezete azonban nem tudott úgy tenni, mintha mi sem történt volna. Mikor a szakítás utáni reggel a lány felébredt, az arcát 22 darab gyulladt pattanás csúfította el, amelyek főleg az állán és az állkapcsán éktelenkedtek.

„Az önértékelésem így is padlón volt már, de a pattanások okozta szégyen és tehetetlenség csak még jobban kikészített.” A lány azonnal felkeresett egy bőrgyógyászt, aki többféle receptre kapható gyógyszert is felírt Kristinának, majd azt is közölt vele, hogy akár három hónapba is telhet a teljes gyógyulása. Kristina legnagyobb meglepetésére azonban nem kellett hónapokat várnia a javulásig, mindössze két hét alatt a bőre simább és ragyogóbb lett.

Ahogy kiléptem a toxikus kapcsolatomból, és elkezdtem végre magammal foglalkozni, a bőröm állapota is javulni kezdett. Sportolni kezdtem, több időt töltöttem a családommal és a barátaimmal, aminek hatására testileg és lelkileg is sokkal kiegyensúlyozottabbá váltam. Először azt gondoltam, hogy csak a véletlen műve, hogy a szakítás utáni hetekben az arcom állapota is drasztikusan javulni kezdett, de kiderült, hogy igenis van összefüggés.”

Kristina felkeresett egy pszichiátert, aki elmondta neki, hogy bizony komoly kapcsolat lehet az emberek lelkiállapota és fizikai egészsége között.

„Megtudtam, hogy minden fizikai és lelki problémánk kihathat a bőrünk állapotára. A stressz, a depresszió, a szorongás könnyen okozhat különféle bőrproblémát, ám ahogy lelkileg elkezdjük rendbe tenni magunkat, úgy javulhat a bőrünk állapota is. Nálam is pontosan ez történt. A szakítás okozta stressz miatt lángoltak fel az aknéim, de ahogy megnyugodtam és az életem kiegyensúlyozottabbá vált, a bőröm állapota is normalizálódott.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

I’ve been dealing with acne for over a decade. I used to hate my reflection, caked on foundation, avoided social gatherings, and shed many tears. The worst it got was two years ago (some pics here), right around the time I was in a relationship going down in flames. What I didn’t realize then was that my emotional state has a *huge* impact on my skin. With the help of my derm @drmklevin and a loooot of patience and self-love I finally am at a place where I don’t have to wake up afraid to see a colony of breakouts. My heart healed. My skin healed — and I learned the power of that mind-skin connection. I wrote about this in the March issue, but expanded it for @womenshealthmag’s Acne Week this week— #linkinbio to see this and so much more ❤️ couldn’t be more proud of the team that put this package together. (Special shoutout to @hypebreast for the beautiful art in this piece!) 🤍

Kristina Rodulfo (@kristinarodulfo) által megosztott bejegyzés, Máj 13., 2020, időpont: 2:15 (PDT időzóna szerint)

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok