Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / Tudod, mi az a bionapozás? – Interjú Feller Adrienne aromaterapeutával

Tudod, mi az a bionapozás? – Interjú Feller Adrienne aromaterapeutával

Ezeket a dolgokat minden Cosmo-lánynak tudnia kellene mielőtt nyaralni indul – Magyarország egyik legmenőbb szépségszakértője szerint.
Tudod, mi az a bionapozás? – Interjú Feller Adrienne aromaterapeutával

Ha érdekel az aromaterápia vagy szívesen használsz természetes alapanyagú kozmetikumokat, akkor egészen biztosan nem ismeretlen előtted Feller Adrienne neve. A Panarom Aromaterapeuta és Szépségterapeuta Intézet alapítója színtiszta növényi alapanyagokból készített kozmetikumainak és inspiráló személyiségének köszönhetően az egyik legismertebb és legelismertebb magyar szépségszakértő. A Cosmónak most a napozással kapcsolatos trükkjeiről mesélt.


Cosmo: Hogyan napozik egy szépségszakértő? Napozik egyáltalán?

Adrienne: Nyáron soha nem megyek a tűző napra 11 és 16 óra között. Tavasszal igen, de nyáron soha. Szeretek strandolni, de mindig nagy karimájú kalap van rajtam, hogy óvjam az arcbőröm. Az intenzív napsütésben ezen kívül hosszú ujjú, hosszú fehér ruhával védem a testem, és a parton keresem az árnyékot.

Cosmo: És mi a helyzet a fényvédőkkel? Ilyen óvatosság mellett is szükség van rájuk?

Adrienne: Igen, de én inkább a fizikai fényvédőket javaslom a kémiai fényszűrők helyett. Ezek olyan ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek megtapadnak a bőr felületén és visszaverik a káros napsugárzást. (A kémiai fényszűrők ezzel szemben felszívódnak a bőrbe és ott elnyelik a káros sugarakat – a szerk.) Ezen kívül azonban létezik az úgynevezett biológiai fényvédelem is. Ez azt jelenti, hogy olyan növényeket fogyasztunk, amelyek belsőleg fokozzák a bőr fény elleni védekező képességét. Ilyen például a magas karotintartalmú sütőtök, édesburgonya, goji bogyó, homoktövis, paradicsom, sárgabarack és a sárgarépa. Ezek a növények segítik a bőr természetes fényvédelmét és elegendő antioxidáns anyagot juttatnak a szervezetbe.

Cosmo: Tinikorunk egyik legnépszerűbb beauty hackje volt, hogy nyaralás előtt mindennap megettünk legalább egy sárgarépát, hogy legyen egy szép alapszínünk és könnyebben barnuljunk. Ezek szerint valójában fényvédő faktorral is feltöltöttük a testünket…

Adrienne: Igen, ha tudatosan fogyasztjuk ezeket a karotinokban gazdag élelmiszereket, azzal tényleg fokozható a bőr védekező képessége. De a természetes fényvédelem még mást is jelenthet. Az így felkészített bőrnek elegendő lehet a bőrápolókban lévő biológiai fényvédelem. Itt gondolok a sheavajra, a kókuszolajra, a homoktövisre – ezeknek az összetevőknek van fényvédő hatásuk, tehát aki szereti a bőrápolásban a természetes megoldásokat, olyan krémeket válasszon, amelyek ezeket az alapanyagokat tartalmazzák.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

a d r i e n n e f e l l e r (@adriennefeller_official) által megosztott bejegyzés, Jún 22., 2020, időpont: 12:00 (PDT időzóna szerint)

Cosmo: Akkor igazából SPF-ra nincs is szükség?

Adrienne: De, azért az is fontos. A fenti alapanyagok fokozzák és kiegészítik a fizikai fényvédők hatását. Fehér bőrrel soha ne menjünk déli napra. Pontosabban déli napon ne süttessük magunkat, még akkor sem, ha nem világos vagy érzékeny a bőrünk, mert az nem jó sem a bőr egészségének, sem a szépségének. És a fiatalságának megőrzését is megnehezíti. A többi időszakban, a megfelelő óvintézkedések mellett 25-ös fizikai fényvédő elegendő, lebarnult bőrre pedig már mehet az alacsonyabb fényvédelem, de a déli napot mindig, minden helyzetben kerülni kell.

Cosmo: Milyen az ideális napozás utáni bőrápolás?

Adrienne: Strandolás után mindig intenzíven hidratálom a bőröm az ADRIENNE FELLER Sunsol napozás utáni balzsammal – a hidratálás ilyenkor nagyon fontos mind az arcon, mind pedig a testen. Nyugtató hatású, kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazó hidratálót javaslok. Azt is érdemes észben tartani, hogy a napozás alatt sok folyadékot veszít a szervezet, ezért a pótlásáról gondoskodni kell. Megemlíteném a zöld teát, ami szintén kiváló a napsugárzás elleni természetes védelemben. Ezt a teát akár hidegen is fogyaszthatjuk. A lényeg a természetesség, a helyes táplálkozás, nagy kalap, nagy napszemüveg, intenzív hidratálás és bőséges folyadékfogyasztás. Plusz egy hosszú ujjú fehér ruha, ami lenge és amit akár a tengerparton is fel lehet venni, amíg a nap erősen tűz.

Szuper természetes fényvédőkért irány a galéria!

Tudod, mi az a bionapozás? – Interjú Feller Adrienne aromaterapeutával

Tudod, mi az a bionapozás? – Interjú Feller Adrienne aromaterapeutával

Fotó megosztása:
Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok