Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / Az arctisztító trükk, ami megváltoztatja az életed

Az arctisztító trükk, ami megváltoztatja az életed

Ha problémás a bőröd, a rugalmas arclemosó technika lehet a csodafegyvered!
Az arctisztító trükk, ami megváltoztatja az életed

Néhány éve lett igazi beauty-sikersztori a double cleansing, azaz a dupla arctisztítás – vagyis amikor először feloldod és eltávolítod a smink és a szennyeződések nagyobb részét, majd egy másik lépésben lemosod a maradékot. Ehhez általában olajos + habzó lemosó kombinációját ajánlják, de sokféle termékkel működik, és a problémás, pattanásokra és mitesszerekre hajlamos bőrűeknél TÉNYLEG csodát tesz. De mi van azokkal, akiknek inkább száraz, vagy épp érzékeny a bőre? Vagy akinek évszakonként változik, hogy a zsírosodás mennyire okoz problémát? Sőt, akinek a hónap egyik felében teljesen oké, a másikban meg a T-vonalban zsíros a pofija? Az új trend, a szituációs arctisztítás nekik hozhat igazi megváltást!

Milyen most a bőröd?

A bőröd típusa viszonylag állandó, de az állapota nagyon sok mindentől függ, és gyakran változhat. Szóval, ha az arctisztításnál figyelembe veszed, mire van épp szüksége, és ez alapján választasz kozmetikumot, nagyon sokat tehetsz azért, hogy rugalmas és ragyogó legyen! Szóval a lényeg, hogy mindig épp a bőröd igényeihez passzoló arctisztítót válassz!

Mert ha az egyébként könnyen zsírosodó bőrödre való habzó lemosót használod akkor is, amikor a nyaralás végére a pofid száraz, húzódik, kicsit érzékeny, nem igazán teszel jót vele. De ha inkább lemosó tejet, olajat vagy micellás vizet választanál, máris hamar megszűnne a probléma.

Legyél rugalmas!

A szituációs arctisztítás lényege Emy Parr, a Holifrog márka alapítója szerint az, hogy „Bár a rutinok nagyon fontosak a mindennapokban, de a bőrünk igényeire oda kell figyelnünk minden egyes arctisztításnál. A bőrnek, ugyanúgy, ahogy nekünk magunknak is, eltérő időpontokban más-más szükségletei lehetnek.”

Persze itt azért nem arról van szó, hogy hétfőn habzó gélt, kedden olvadó olajat, szerdán pedig arctejet használj, és öblítsd le micellás vízzel. Inkább arról, hogy ha azt érzed, hogy valami nincs rendben a pofiddal, akkor ne várd meg, amíg elfogy az egész flakon arctisztító, hanem szerezz be egy újat, de ne dobd ki a régit sem, valószínűleg még szükség lesz rá! A bőröd reagál a téged érő hatásokra: a stresszre ugyanúgy, mint az időjárás változásaira, az új sminkcuccaidra, az étrended módosításaira vagy épp a sportolási szokásaid megváltozására. Persze azt azért vedd figyelembe, hogy az új termék hatása nem egy nap alatt hoz látványos változást – adj neki 3-4 hetet, hogy megérezd, mennyire jól működik nálad.

Tipikus szituk

Ezekben a helyzetekben jellemzően adott típusú tisztítók válhatnak be – de nagyon fontos, hogy figyeld a bőröd, és azt használd, ami nálad működik!

  • Az alapszabály, hogy ha inkább száraz a bőröd, krémes állagú, krémbázisú terméket használj, míg ha zsírosabb, pattanásosabb, akkor szavazz a géles lemosókra. (Hogy melyik típusú arctisztító kinek való, arról itt olvashatsz bővebben.)
  • Ha zsírosabbnak érzed a bőrödet, mint eddig, és mitesszerek jelennek meg rajta, használj enyhe hámlasztó hatású lemosót!
  • Télen, amikor kint hideg van, bent meg fűtünk ezerrel, egy gyengédebb, krémesebb arctisztítót jobb érzés lehet használni.
  • A nyári hőségben jól esik az arcnak, a finoman habzó géles állag.
  • Ha nagyon érzékeny, esetleg rozáceás a bőröd, kerüld az AHA savakat tartalmazó hámlasztókat.

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok