Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / Sellőimitátorként dolgozott évekig a tűző napon, tragédia történt a bőrével

Sellőimitátorként dolgozott évekig a tűző napon, tragédia történt a bőrével

A naptej elrontotta volna az illúziót, ezért sosem használta. Amióta bőrrákot diagnosztizáltak nála, drasztikusan megváltoztatta a bőrápolási szokásait.
Sellőimitátorként dolgozott évekig a tűző napon, tragédia történt a bőrével

A szabadidős rendezvényeken dolgozók ritkán tartanak szünetet, nem igazán van idejük arra, hogy óránként újrakenjék magukat fényvédővel. A 46 éves kaliforniai Stephanie Huff, aki saját rendezvényszervező cégében „élő sellőként” működött közre, ráadásul egyébként sem kímélte a bőrét: egészen a 30-as évei elejéig úgy próbálta minél barnábbra süttetni magát, hogy fényvisszaverő fólián napozott, babaolajjal bekenve. Ahogy elmondta, akkoriban még keveset tudtak az UV-sugárzás káros hatásairól, és egyáltalán nem tartott a bőrráktól.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Stephanie Huff (@mermaidingsd) által megosztott bejegyzés, Jún 23., 2020, időpont: 2:16 (PDT időzóna szerint)

Egy idő után, amikor apró ráncokat fedezett fel az arcán, elkezdett kalapot és napszemüveget hordani, valamint fényvédőt használni – de amikor sellőszerepben kellett ott lennie a rendezvényeken, akkor erről lemondott.

2019-ben vett észre egy nem múló heget a homlokán, amire azt hitte, a baseballsapka okozta, mert kidörzsölte a bőrét. De a heg csak nem múlt el, sőt, újabbak jelentek meg. És mire szakemberhez fordult volna vele, a járványveszély és a karantén miatt nem tudott eljutni az orvosához. Szerencséjére azonban kapott egy virtuális időpontot, és Zoomon keresztül tudott konzultálni az orvossal. A diagnózis: bazális sejtes karcinóma, azaz bőrrák.

Stephanie azonnal kemoterápiás kezelést kapott speciális krémmel, és reméli, hogy ez elég lesz ahhoz, hogy megállítsa a folyamatot. Amióta kiderült a betegsége, a nő azóta igyekszik mások figyelmét is felhívni a bőrrák kockázatára, és arra, hogy az fényvédők használata ma már elengedhetetlen.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Stephanie Huff (@mermaidingsd) által megosztott bejegyzés, Júl 19., 2019, időpont: 5:12 (PDT időzóna szerint)

Huszonévesen hetente legalább háromszor szoláriumoztam, volt egy az otthonunkban – nyilatkozta Stephanie. – Gond nélkül kifeküdtünk a napra alufóliára babaolajos bőrrel, hogy minél barnábbak legyünk. Fiatalnak és legyőzhetetlennek éreztem magam. Egyáltalán nem voltunk tudatában a bőrrák veszélyével, nem is foglalkoztunk vele. A barna bőrtől szebbnek és egészségesebbnek éreztük magunkat.

Stephanie szerint azelőtt érte a legtöbb károsodás, hogy belekezdett a sellő-bizniszbe. „És nyilván nem a megfelelő naptejet használtam akkor sem, amikor sellőként dolgoztam, mert nem az volt a fő szempont, hogy szupertartós, vízálló és ásványi szűrőket tartalmazó terméket használjak. Amíg környezetbarát volt, és 30-as faktorszámú, azt gondoltam róla, hogy nekem megfelel. Az is hiba volt, hogy nem kentem újra a rendezvények alatt – nem akartam, hogy elrontsam ezzel a gyerekek számára az illúziót.”

A nőt sokkolta a diagnózis, de annak nagyon örült, hogy nem volt szüksége műtétre, mert a betegséget időben felfedezték, és nem melanómáról van szó. az arc- és bőrápolási szokásai azóta gyökeresen megváltoztak!

  • Reggelente arctisztítás után peptides és hialuronsavas szérumot használ, és legalább 30-as faktorszámú fényvédőt.
  • Nagyon lelkiismeretesen használja a naptejet, és amikor csak teheti, kalapot is visel, hogy védje az arcát.
  • Direkt napfényre nem megy, amikor csak lehet, árnyékban marad.
  • A naptejválasztásnál a környezetbarát összetétel mellett fontos szempont a szélesspektrumú, tartós és erőteljes védelem.

Stephanie igazi szószólója lett a fényvédelem fontosságának, a tanácsait érdemes komolyan venni!

„Tegyél fel fényvédőt minden egyes nap, nincs kifogás! Akkor is, ha nem napozol. És akkor is, ha sötétebb a bőröd. Ha nem volt senkinek bőrrákja a családodban, akkor is. Kend fel, és rendszeresen krémezd magad újra. Ha barna bőrszínre vágysz, szuper színezett hidratálókat és önbarnítókat lehet már kapni. És figyelj oda magadra!”

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok