Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / 5 hely, ahová soha ne fújd a parfümödet

5 hely, ahová soha ne fújd a parfümödet

Lehet, hogy szexi ötletnek tűnik, de inkább ne itt akard viselni az illatodat!
5 hely, ahová soha ne fújd a parfümödet

Ha megvan a tökéletes illat, már csak meg kell találni, hol érvényesül legjobban. Te hová fújod, hogy a lehető legtovább tartson, és a leginkább lehessen érezni? A legszexibb helyek, ahol a srácokat legjobban elbűvöli, ha megérzik az illatodat, ezek: a nyakszirted, a vállad és a bokád. egy-egy csepp elég, hogy őrjítő hatást válts ki. Van viszont néhány hely, ahová nem is olyan jó ötlet fújni egy kicsit a varázsvízből, mutatjuk, miért!

1. A dekoltázsod

Adná magát, nem igaz? Pedig több okból sem érdemes erre a területre parfümöt fújnod! Először is: a bőrödnek nagyon nem tesz jót! A dekoltázsodat elég intenzíven éri a nap, és az UV + parfüm kombó könnyen okozhat allergiás reakciót, irritációt, vagy a bőr elszíneződését az arra érzékenyeknél. Másodszor: túlságosan direkt. Annyira intenzíven érződik az ide fújt parfüm, hogy semmi titokzatosság nem lesz a megjelenésedben. Nem kell a srác arcába tolni, hogy te most itt csábítósat szeretnél játszani, a fent említett helyeken sokkal rafináltabb, incselkedősebb hatást kelt a parfümöd.

Cosmo-tipp: Ha viszont illatos testpermetet választasz, abból kerülhet a dekoltázsodra is. Üdébb, frissítőbb, kevésbé intenzív hatása van, mint egy parfümnek.

The Body Shop Lime & Matcha haj- és testpermet 4890 Ft (the-body-shop.hu)

2. A hajad

Tényleg nagyon szexi, ahogy a meglibbenő tincseidből finom virágillat árad a pasi felé, de a frizurád mégsem szereti annyira. Az alkoholtartalmú parfümök ugyanis kiszáríthatják a szálakat. Főleg akkor legyél óvatos, ha száraz, töredező, esetleg szőkített a hajad.

Cosmo-tipp: Ha egyszer-egyszer mégis illatosítod a tincseidet, abból nyilván nem lesz nagy baj, a rendszeres parfümözés az, ami nem igazán tesz jót. De ha ennyire szereted, hogy parfümillatú a hajad, próbálj ki speciálisan a hajra kifejlesztett hajspray-t a kedvenc illatodban, vagy egy azzal harmonizáló változatban.

Chanel Chance Eau Fraiche hajpermet 23 890 Ft (notino.hu)

 

3. Intim területek

Egy fújás öltözködésnél „délre”, és ha forróra vált a helyzet, beszéljen helyetted a csábító illatod… gondolhatnád. De nem igazán jó ötlet az intim területekre fújni a parfümöt. Nem szeretnéd, hogy a romantikus vagy épp fülledt pillanatokat viszketés, irritáció tegye tönkre, ugye?

Cosmo-tipp: A köldököd területe jobb hely a parfümnek, de arra figyelj, hogy csak egy egész keveset fújj ide. Odalent pedig igazából nincs szükséged illatosításra. Kipróbálhatsz viszont természetes, illatos növényi kivonatokat tartalmazó intim permetet, amely például szőrtelenítés után vagy edzést követően nyugtatja és frissíti ezt a területet.

The Perfect V intim permet 10 550 Ft (neilacare.hu)

4. Könyökhajlat

Ha ruha fedi, akkor azért, ha rövid ujjúban vagy, akkor azért nem tanácsos a könyökhajlatodat illatosítanod. Ha nap éri, akkor ugyanúgy viszketés, kipirosodás jelentkezhet itt, mint a dekoltázsodon, ha viszont takarja a ruhád, a dörzsölés miatt fokozódik az irritáció. Ráadásul itt az izzadságmirigyek működése még jobban fokozza a kockázatot.

Cosmo-tipp: Legyen jól hidratált a bőröd ezen a területen (is). Öltözés előtt fújj két pumpálásnyit magad elé a parfümből és „sétálj bele” az illatfelhőbe. Ez bőven elég ahhoz, hogy az egész testeden diszkréten érezhető legyen. Esetleg kipróbálhatsz krémparfümöt a csuklódnál vagy a könyökhajlatban, ezeknél kisebb az irritáció valószínűsége, mint egy kocentrált parfümnél, de jó ötlet az is, ha a parfümhöz kapható testápolót használod itt.

Giorgio Armani Sí illatosított testápoló 17 200 Ft (douglasshop.hu)

+1. A ruhád

A gondolat jó, hogy ne csak a tested, hanem a ruhád is árassza a választott illatot, de valójában azt kell, hogy mondjuk: inkább NE! Főleg akkor ne, ha érzékeny szövetről, például selyemről, szaténról van szó. Olyan nyomot hagyhat rajta a parfümöd, amit aztán sosem tudsz tökéletesen eltávolítani!

Cosmo-tipp: Ha szeretnéd, hogy a ruháid is a kedvenc parfümödtől illatozzanak, tegyél az adott illatból kaphatott szappant kinyitva a gardróbszekrényedbe. Vagy fújj kerámialapocskára (solid diffúzorként is keresheted) a parfümből, és ezt helyezd a fiókba vagy szekrénybe úgy, hogy ne érintkezzen a ruhákkal!

Millefiori Milano illatos kártya ruhásszekrénybe 3135 Ft (aromauzlet.hu)

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok