Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / Most TÉNYLEG megtanulhatod profin használni az alapozód!

Most TÉNYLEG megtanulhatod profin használni az alapozód!

És a korrektorodnak is főszerep jut, hogy mesésen sima legyen a pofid!
Most TÉNYLEG megtanulhatod profin használni az alapozód!

Biztosan te is jártál már úgy, hogy akármilyen szuperül fedő alapozót és korrektort használtál, mégsem sikerült maradéktalanul eltüntetni sem a pattanásokat vagy pirosságot, sem pedig a karikákat a szemed alól. Annyira idegesítő! Viszont most beauty bloggerünk, Esztergályos Viki elárulja a tuti megoldást!

Készítsd elő!

Még mielőtt feltennéd az arcodra alapozót, vesd be a színkorrekciós trükköt: elő a sárga, a narancs és a zöld korrektorokkal! A magyarázat a színtanban rejlik. Talán emlékszel még, amikor a suliban tanultad rajz órán a komplementer színeket. Ennek lényege, hogy a színkörben szemben álló színek kioltják egymást, ezért ha például van egy piros folt az arcodon, arra a zöld szín lesz a megoldás. Finom mozdulatokkal vidd fel a pirosas területekre a zöld korrektort, majd dolgozd is el az ujjaid segítségével.

Jöhetnek a szem alatti karikák!

Ha inkább kékes színezetűek, akkor a narancsos korrektor lesz a megoldás, ha barnásak, akkor a barackos. És ha hozzám hasonlóan lilás a szemed alatti terület, akkor sárga korrektort oszlass el rajta. Ha esetleg sárgás elszíneződések is találhatóak az arcodon, akkor már biztos rájöttél a megoldásra, csupán meg kell fordítanod a szín-trükköt: arra lilás-levendulás színt téve semlegesítheted.

Egységesíts!

Ezután jöhet a bőrszínű korrektor: óvatos, ütögető mozdulatokkal fedd le a színkorrigált részeket vele. Fontos, hogy ne húzd ide-oda, ugyanis akkor elmozdítod az előzőleg feltett színeket.

Fedd le!

Ezután már felteheted a kedvenc alapozód. Érdemes pöttyökben felvinni az arcodra, majd szintén inkább nyomogató mozdulatokkal eldolgozni, hogy a feltett rétegek ne csúszhassanak el. Ha egy kis plusz frissítő, optikai tuningra vágysz, tegyél az alapozás után a szemed alá, fényvisszaverő pigmenteket tartalmazó, az alapozódnál egy árnyalattal világosabb tónusú korrektort is.

Rögzítsd!

Végül fixáld a munkád egy leheletnyi púderrel. Ha inkább zsírosabb, kifényesedésre hajlamos a bőröd, válassz matt hatásút. Ha inkább szárazabb, akkor pedig az enyhe bőrfényt adó lesz számodra a legjobb választás. Ahol a legkényesebb terület van az arcodon, például a T-zóna, a sepregető mozdulatok helyett ilyenkor is inkább apró, nyomogató mozdulatokkal dolgozz.

Emeld ki!

Végül jöhet a pirosító vagy bronzosító, egy kis highlighter, és el is készültél! Ugye, hogy nem is volt olyan nehéz?

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok