Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / 5 jel, hogy valami nem oké a szemfestéklemosóddal

5 jel, hogy valami nem oké a szemfestéklemosóddal

Tilos kihagyni az esti rutinból, de ha nem a neked való terméket használod hozzá, a szemfestéklemosással tönkreteheted a pilláidat!
5 jel, hogy valami nem oké a szemfestéklemosóddal

A szemed és környéke nagyon érzékeny terület, ezért egyáltalán nem mindegy, milyen kozmetikumokat használsz. A legrosszabb, amit tehetsz, hogy nem mosod le a sminkedet éjszakára, de az is elég nagy hiba, ha ragaszkodsz a nem megfelelő szemfestéklemosóhoz. De mitől jó egy szemfestéklemosó? Attól, hogy hatékony, és nem irritálja sem a bőrödet sem a szemedet, sőt.

Elég nagy a szórás abba, kinek mit bír a bőre, mennyire érzékeny a tisztító-, illat- és színezőanyagokra. Ezeket a jeleket figyeld, ha még sokáig dús pillákra és ránctalan szemkörnyékre vágysz. Ha bármelyiket észreveszed, gondolkodj el a cserén! (Itt azt is csekkolhatod, jól használod-e a választott termékedet!)

1. Pár törlés nem elég

Ha hosszasan kell törölgetned vagy dörzsölnöd a lemosós vattával a szemedet, az nem jó jel. Még akkor sem, ha vízálló termékeket használsz. Próbáld ki, hogy 2 vattát átitatsz a folyadékkal (ha 2 fázisú, előtte jó alaposan rázd össze!), majd néhány másodpercre a szemedre simítod. Nagyon óvatosan nyomogasd a pilláidra, majd kezdd el finoman lefelé törölgetni vele. Ha könnyedén feloldja és lehozza a festéket, minden szuper. Ha sokszor (mondjuk 5-6 alkalomnál többször), akkor a termék nem elég hatékony azokhoz a sminkcuccokhoz, amiket használsz.

2. Szempillák maradnak a vattán

Ez általában összefügg az első ponttal: minél inkább dörzsölni kell a szemedet, hogy lehozza a lemosó a festéket, annál nagyobb az esélye, hogy néhány szál kihullik közben. Persze ha már rendszeresen pillákat találsz a vattakorongon, az már egy súlyosabb eset, tényleg azt jelzi, hogy ideje átgondolni a lemosási technikádat és csekkolni, mennyire hatékony a lemosó.

3. Csípi a szemed

Persze nem arról beszélünk, amikor véletlenül beletörlöd, úgy szinte mindegyik okozhat kellemetlen pillanatokat. Hanem erról, hogy a sima áttörölgetés után is viszkető, csípő érzést tapasztalsz. És nem csak egyszer. Ebben az esetben egészen biztos, hogy nem neked való ez a termék!

4. Bőrpírt okoz

Akár azért, mert dörzsölni kell vele a bőrt, hogy lehozza a spirált, akár csak maga a formula miatt pirosodik ki a bőröd, ez is egy nagyon fontos jele annak, hogy a bőröd nem szereti a terméket. Lehet, hogy az illatanyag a hibás, vagy valamilyen számodra irritáló hatású összetevő van a termékben. Érdemes másikkal kísérletezned inkább.

5. Száraz a szemkörnyéked

A szemed körül jelentkező szárazság és ráncocskák szintén megjelenhetnek a nem megfelelő szemkörnyékápoló miatt. A kétfázisú, olajos, tejes vagy balzsamos lemosók alapvetően ápolják, hidratálják is a bőrt, miközben tisztítanak, szóval ha lemosás után száraznak, húzódónak érzed a bőröd, esetleg viszket is, akkor egészen biztosan nem a számodra megfelelő terméket használod!

+5 tipp, ha extraérzékeny a szemed

  • Keress illat-, színezék-, parabén- és tartósítószermentes terméket.
  • Ne használj vízálló sminket.
  • Miután a nagyját letörölted a vattakoronggal, a maradékot vattapálcikával, nagyon óvatosan törölgesd le.
  • A lemosó kendőket inkább kerüld.
  • Folyékony helyett inkább tejes vagy géles állagú terméket válassz, annál kisebb az esély, hogy a szemedbe folyik.

Ráadásul mutatunk 5 szupergyengéd szemfestéklemosó terméket, katt a galériára!

5 jel, hogy valami nem oké a szemfestéklemosóddal

5 jel, hogy valami nem oké a szemfestéklemosóddal

Fotó megosztása:

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok