Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / Töltsd újra! – Így lehet környezettudatosabb a fürdőszobád

Töltsd újra! – Így lehet környezettudatosabb a fürdőszobád

Beautytermékekből is találsz ma már újratölthető vagy csomagolásmentes alternatívát – használj kevesebb műanyagot!
Töltsd újra! – Így lehet környezettudatosabb a fürdőszobád

Beautyrajongóként a zero waste, azaz a szeméttermelés minimálisra csökkentése igazi kihívás – tégelyek, tubusok, flakonok, amelyek közül ugyan egyre több készül újrahasznosított alapanyagokból, és maga is újrahasznosítható, de ha szeretnéd igazán komolyan venni a dolgot, a viszonylag könnyen elérhető termékek között eddig kevés lehetőséged volt. De azért egyre jobban igyekeznek odafigyelni erre a cégek: szuper újításokat mutatunk!

Újratöltő állomás

Az Authentic Beauty Concept hajápolási márka nemrég hozta létre első vegán újratöltő állomását. Formuláik szilikonoktól, szulfátoktól, parabénektől, mesterséges színezékektől és ásványi olajoktól mentesek. A stylist személyes konzultáció keretei között a hajszükségleteid figyelembevételével kiválasztja a megfelelő Authentic Beauty Concept termékeket, amelyeket flakonba adagol az újratöltő állomásnál. (A flakonok újrahasznosíthatók és 92%-ban újrahasznosított műanyagból készültek.) Ha kiürültek, csak visszaviszed a szalonba, újratöltheted, és a folyamat kezdődhet elölről! Magyarországon elsőként, és egyelőre egyedül a budapesti Heiszler szalonban (XIII., Pozsonyi út 34.) található újratöltő állomás. (Több infó itt.)

Vidd vissza!

A Lushnál már régóta figyelnek arra, hogy minden tégely újrahasznosított és újrahasznosítható legyen. Ezen kívül a kiürült tégelyeknek nem kell sem a szemétben, sem a szelektív gyűjtőben landolniuk: visszaviheted őket az üzletbe! Ott átveszik, áttisztítják őket, majd elszállítják a Lush Green Hubba, ahol beolvasztják majd újabb és újabb fekete tégelyeket készítenek belőlük. Ráadásul ha 5 db Lush tégelyt viszel vissza, meglepnek egy friss arcpakolással! (Több infó itt.)

Kapható náluk újratölthető rúzstartó is (3190 Ft / db, kizárólag online). A műanyagmentes tégelyke részben újrahasznosított alumíniumból és rézből készült, és a Lush pucér rúzsaihoz találták ki, környezetbarát opció a sminktáskádba.

Az illatod is!

Illatkút segít, hogy újratölthed a szupermenő parfümösüvegedet: a Lancôme Idôle parfüm 30, 50 és 75 milliliteres kiszerelése is utántölthető! Jelenleg Budapesten a Marionnaud WestEndben, a Marionnaud Mammutban és a Müller Mom Parkban található üzletekben érhető el ez a szolgáltatás, de az üzletek listája folyamatosan bővül, vidéken Debrecenben várható először, hogy elérhető legyen az illatkút. Ha az említett üzletek valamelyikébe visszaviszed a kiürült parfümös üveged, a szépségtanácsadók utántöltik – ez árban körülbelül 30%-os megtakarítást jelent.

A Giorgio Armani pedig az új, természetes alapanyagokból készült női illatához, a My Way-hez hozott ki 150 ml-s utántöltőt, amelynek segítségével otthon, könnyedén, egy mozdulattal cseppmentesen utántöltheted a vadonatúj kedvencedet.

Virágcserép lesz belőle

Nem klasszikus újratöltés, viszont környezetberát alternatíva a The Body Shop megoldása: ha visszaviszed a kiürült tégelyeket és flakonokat az üzletbe, ők a A Holofon Zrt.-vel együttműködve új életet adnak azoknak. A cég műanyaggranulátumot készít belőlük, hogy kerti kiegészítőkként, virágcserépként legyenek újrahasznosítva. Ha 5 flakont összegyűjtesz, és bemutatod a Love Your Body Club törzsvásárlói kártyádat, választhatsz egy 50 ml-es testvajat a környezettudatosságodért cserébe! (Több infó itt.)

Samponozz tudatosan!

És még több újdonság várható jövőre: a Procter & Gamble bejelentette, hogy vezető szépségápolási márkái újratölthető rendszert vezetnek be samponjaikhoz: új, 100 százalékban újrahasználható alumíniumpalackot és újrahasznosítható utántöltő tasakot. Európában 2021-től a Head & Shoulders, Pantene, Herbal Essences és Aussie termékeknél valósul meg ez a fejlesztés, amelynek eredményeként évente 300 millióval kevesebb szűz műanyag flakon kerül majd előállításra.

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok