Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / Vajon jól tisztítod az arcod? Mutatjuk a tökéletes mozdulatokat!

Vajon jól tisztítod az arcod? Mutatjuk a tökéletes mozdulatokat!

Nagyon nem mindegy, mivel és HOGYAN mosod le esténként a szemsminked!
Vajon jól tisztítod az arcod? Mutatjuk a tökéletes mozdulatokat!

A szemed környéke nagyon érzékeny terület, a nem megfelelő tisztítás irritálhatja a vékony bőrt, sőt akár a szempillák kihullásához is vezethet. A Cosmo.hu beauty bloggere, Esztergályos Viki elárulja, mikor és hogyan érdemes használni a különböző típusú lemosókat.

Sminkeltávolító kendő

Mikor válaszd? Szuper lehet utazás közben és bármikor, amikor túl fáradtnak érzed magad, hogy nekiállj egy vizes lemosásnak. Pro tipp: Ha érzékeny a bőröd, érdemes illatanyag és alkoholmentes termékeket választani.

Hogyan használd? Először finom, nyomogató mozdulatokkal lazítsd fel a sminket, majd egyirányú mozdulatokkal töröld át a szemhéjad (dörgölni tilos!).

 

Micellás víz

Mikor válaszd? Visszafogottabb sminkeket távolíthatsz el vele könnyedén, például egy laza kis ceruzás kontúrt és szemsatírt. Ezzel is gyorsan, egyszerűen, hatékonyan tudsz dolgozni. Sportolás előtt is jó választás, hogy áttöröld vele az arcod.

Hogyan használd? Vigyél fel egy adagot a vattapamacsra, és óvatosan tisztítsd meg a szemed, a belső sarokból kifelé.

Olaj

Mikor válaszd? Tökéletes a vízálló szempillaspirál és a tusvonal eltávolítására, mivel az olaj könnyedén feloldja a bőrre tapadó tartós pigmenteket, ezért dözsölés nélkül is maradéktalanul eltávolítható a smink.

Hogyan használd? Az ujjbegyeiddel finom, körkörös mozdulatokkal masszírozd az olajat a csukott szemhéjadon nagyjából 10 másodpercig. Majd egy vattakoronggal töröld le a szemhéjad.

Kétfázisú lemosó
Mikor válaszd? Szintén az erős, vízálló szemhéjfesték, szempillaspirál és tusvonal eltávolításánál lesz a legjobb barátod. Füstös szemsminkhez, glitteres make-uphoz is ezt válaszd, valamint az ultratartós rúzst is ez a verzió távolítja el legjobban.

Hogyan használd? Alaposan rázd meg az üveget, hogy összekeveredjen a két formula, majd önts belőle a vattakorongodra. Finoman nyomd rá a lezárt szemhéjadra, hagyd egy kis ideig, hogy oldja a festéket, nagyjából 5-10 másodpercig, majd hasonlóan a micellás vizes módszerhez, belülről kifelé irányuló mozdulattal töröld le a sminket.

 

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok