Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / 7 szuper tusfürdő, ha extraszáraz a bőröd

7 szuper tusfürdő, ha extraszáraz a bőröd

Ha érzékeny, száraz, viszkető, akár ekcémára hajlamos a bőröd, a forró fürdő, de még egy hosszabb lazítás a zuhany alatt sem tesz jót neki!
7 szuper tusfürdő, ha extraszáraz a bőröd

Ahogy beköszönt a hideg, elkezd (még jobban) kínozni a száraz bőr miatti viszketés, húzódás? Zavar, hogy ilyenkor érdesebb a bőröd? Egy jó testápoló alap, de a fürdésnél is sokat tehetsz azért, hogy a száraz bőrödet megkíméld! Ezeket a hibákat ne kövesd el, ha puhább, hidratáltabb, bársonyosabb bőrre vágysz!

1. Ne áztasd magad!

A hosszas fürdőzés nem neked való, ha érzékeny, száraz, ekcémára hajlamos bőröd van. Ha sokáig lazítasz a vízbe merülve, attól a bőröd éppen hogy befeszül: a lubickolás elvonja a nedvességtartalmát, tönkreteszi a védőrétegét, és még szárazabb lehet tőle!

2. Ne fürödj forróban!

Igen, tényleg nagyon jól tud esni beleereszkedni egy kád forró vízbe, ahogy az is, amikor pár percig csak folyatod magadra a zuhanyzóban a meleg vizet. A lelkednek lehet, hogy jót tesz, de a bőrödnek nem igazán: a forró víz még inkább szárító hatású! Száraz bőrűeknek a gyors, langyos zuhany javasolt!

3. Ne tobzódj az illatokban!

Valóban terápiás hatásúnak érezheted, amikor illatos habokba merülve olvasgatsz egy kicsit, vagy csak csukott szemmel pihensz. De az erőteljes illatanyagokat, főképp a mesterségesen előállított, színezékeket és tartósítószereket is tartalmazó változatok tovább ronthatnak a száraz, érzékeny bőröd állapotán! Gyújts inkább egy illatgyertyát, de a bőrödet ne terheld feleslegesen!

4. Ne duplázz!

Van, aki szeret reggel és este is tusolni, és edzésnapokon még pluszban a tréning után is lefürdik. Ez utóbbit ne spórold meg, de ha száraz, viszkető a bőröd, akkor nem biztos, hogy mindennap szükséged van a dupla tisztálkodásra! A gyakori, forró vizes fürdés vagy tusolás eltávolíthatja a bőr védőrétegét alkotó lipideket, amitől az még védtelenebbé, szárazabbá, sérülékenyebbé válhat.

5. Ne dörzsöld a bőröd!

Miután megfürödtél, figyelj arra is, hogy a törülközővel ne dörgöld, hanem finoman itatgasd szárazra a bőröd. Utána pedig jöhet a kimondottan száraz bőrre való testápoló!

+1. Hidratálj belülről is!

Ha nem fogyasztasz elegendő folyadékot, az a bőröd állapotán is meglátszik! Ezekkel a szuper kulacsokkal nem lesz nehéz figyelni arra, hogy megidd az ajánlott vízmennyiséget.

Ezekkel a fürdőtermékekkel pedig megóvhatod, sőt, hidratálhatod a bőrödet tisztálkodás közben – lapozd végig a galériát!

7 szuper tusfürdő, ha extraszáraz a bőröd

7 szuper tusfürdő, ha extraszáraz a bőröd

Fotó megosztása:

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok