Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / Ettől a hatóanyagtól lesz mesésen puha a bőröd

Ettől a hatóanyagtól lesz mesésen puha a bőröd

Idd meg és kend is magadra: a matcha tea igazi szuperszépítő!
Ettől a hatóanyagtól lesz mesésen puha a bőröd

A zöld tea az egyik leghatásosabb szépítő és anti aging ital. Na a matcha zöld tea az abban lévő tápanyagoknak és antioxidánsoknak a sokszorosát tartalmazza. Ez annak köszönhető, hogy szüretelés előtt hosszú ideig óvják a teacserjét a direkt napfénytől, aminek hatására fokozódik a klorofilltermelődés a hajtásokban – ami rendkívül erős fiatalító hatást eredményezderül ki a Byrdie cikkében Courtney Swan dietetikustól.

Érdemes megkóstolnod a fincsi italt, hiszen a matcha tea por szinte minden szuperételt felül tud múlni: egy csésze teában 6-szor annyi antioxidáns van, mint ugyanannyi goji bogyóban, 17-szer több, mint az áfonyában, és 60-szor annyi, mint a spenótban!

És persze bőrre kenve is szuper: gyulladáscsökkentő hatású, segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, és megvédi a bőrt a szabad gyökök káros hatásától. Vagyis ráncmegelőző, élénkítő hatású! Különösen jót tesz, ha sokat éjszakázol, szmogos városi környezetben élsz, vagy sok stressz ér. A matcha ilyen esetekben segít megújítani a bőrt, és fokozza oxigénellátottságát, aminek köszönhetően ragyogóbb, puhább és élettelibb lesz. (Titkos tipp: ha beszerezted a teát, egy kis port kevés vízzel összekeverve szuper pattanáskezelő krémet kapsz!)

Mutatjuk a legszuperebb matchás bőrápolókat, csekkold a galériát!

Ettől a hatóanyagtól lesz mesésen puha a bőröd

Ettől a hatóanyagtól lesz mesésen puha a bőröd

Fotó megosztása:

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok