Bezárás
CosmoBeauty / Bőrápolás / Nagyon nem mindegy, mikor használod a hialuronsavas szérumodat!

Nagyon nem mindegy, mikor használod a hialuronsavas szérumodat!

Ha rosszul időzítesz, akkor sokkal kevésbé hatásos a legszuperebb cucc is!
Nagyon nem mindegy, mikor használod a hialuronsavas szérumodat!

A hialuronsav az egyik legismertebb és legkedveltebb bőrápoló. Nem véletlenül, mert nagyon hatékonyan pótolja a bőr nedvességtartalmát. Aminek köszönhetően feltölti azt, és akár az apró ráncok láthatóságát is csökkenti. Rendkívüli a vízmegkötő képessége, saját súlyának 1000-szeresét is képes belőle megkötni.

Na de honnan köti meg azt a vizet? Alapvetően a levegőből. Kivéve, ha az annyira száraz, hogy a bőrödből többet tud magába szippantani – derül ki a Cosmopolitan cikkéből. Szóval ha szeretnéd a hialuronsav hatását kimaxolni, akkor legjobb, ha tusolás vagy fürdés után, a párás fürdőszobában teszed fel! – állítja dr. Justine Kluk bőrgyógyász.

Transzepidermális folyadékvesztésnek hívják azt a jelenséget, amikor a bőrre felvitt nedvességmegkötő anyag (például a hialuronsav) nem a levegőből, hanem a bőr mélyebb rétegéből vonja el a folyadékot, ezáltal pont ott, ahol a legnagyobb szükség lenne rá, a mélyebb rétegekben idézve elő kiszáradást. A hialuronsavas arckrémednél ezt elég könnyű megelőzni: elég, ha odafigyelsz arra, hogy párás környezetben masszírozd a bőrödbe! Legjobb, ha tisztítás után gyengéden megtörölgeted az arcod, egy egész picit még maradjon nedves, és erre mehet a szérum. Szuper hialuronsavas szérumokat találsz ebben az összeállításban. De itt is ajánlunk 3 igazán fantasztikus darabot!

  • 1. Harangvölgyi HYDRO CARE szérum 14 000 Ft (harangvolgyi.hu)
  • 2. Dermedic Hydrain³ Hidratáló szérum 5490 Ft (douglasshop.hu)
  • 3. Q+A Hyaluronic Acid Facial Serum 3300 Ft (Marionnaud parfümériák)

Amire aztán rétegezhetsz egy olyan arcápolót, ami segít a bőrödbe zárni a nedvességet. Ha nagyon száraz a bőröd, ilyenkor az okkluzív típusú arcápolók a leghatékonyabbak: ezek olyan, általában olajos védőréteget képeznek a felszínen, ami nem engedi, hogy elillanjon a bőrödről a felvitt nedvesség. Az összetevők között keresd a karnaubaviaszt, a méhviaszt, a a lanolint, olívaolajat. (Vigyázz, a zsíros, problémás bőr állapotán ezek az összetevők ronthatnak, míg az extraszárazén látványosan javíthatnak.)

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok