Bezárás
CosmoBeauty / Frizura / Itt az új őrület: a néma fodrászat

Itt az új őrület: a néma fodrászat

Te kipróbálnád?
Itt az új őrület: a néma fodrászat

Kétféle ember létezik: akik bárkivel, bármikor, bármiről imádnak beszélgetni, és azok, akik szinte olimpiai sportként űzik az udvarias csevegések elkerülését. Ha te is a small talk-utálók csoportjába tartozol, akkor elég sanszos, hogy pont ezért a fodrász-időpontokat is halogatod, igaz? De ne aggódj, most erre a problémára is megszületett a megoldás!

A londoni Not Another Salon egy új trendet indított el: a néma szolgáltatást. Azt ígérik, hogy a betérő klienseknek nem kell kényelmetlenül érezniük magukat az erőltetett udvariaskodás és small talk miatt, ha néma vágást vagy festést kérnek. Az egyetlen dolog, amiről beszélned kell a fodrásszal, az az, hogy pontosan milyen frizkót szeretnél.

Minden más, nem a hajaddal kapcsolatos kérdést pedig úgy ahogy van, kioffolnak. Egy szó sem esik az időjárásról, nem kell válaszolnod olyan kérdésekre, hogy „és hova mész nyaralni?”, és azt sem kell megbeszélned, milyen elfoglalt vagy a melóban, ha nem akarod. 

Sophia Hilton, a Not Another Salon vezetője elmondta az angol Cosmónak, hogy miért is döntöttek a small talk betiltása mellett„Annak érdekében, hogy egy igazán ítélkezés-mentes vállalkozás legyünk, számba kell vennünk minden kliensünk érdekét. A mentális egészség egyre fontosabbá válik a világban, így ha valakinek kell egy kis szünet, akkor azt teljes mértékben tiszteletben tartjuk” – magyarázta.

Neked hogy tetszik az ötlet? Szívesen kipróbálnád, vagy te a beszélgetésekért (is) szeretsz fodrászhoz járni?

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok