Bezárás
CosmoBeauty / Frizura / Necces hajszőkítő trükk terjed a TikTokon

Necces hajszőkítő trükk terjed a TikTokon

Te rá mernél tenni a tincseidre egy egész flakon lila sampont?
Necces hajszőkítő trükk terjed a TikTokon

A karantén alatt mindenki úgy oldotta meg a hajszőkítést, ahogy tudta (vagy sehogy) – és bizony akadtak egészen extrém próbálkozások is. A TikTok elképesztő népszerűségre tett szert az utóbbi pár hónapban, és a beautyrajongók is megtalálták az oldalt – rengeteg szépségtrükk terjed azóta is ezen a platformon.

A lila samponos hajszőkítő módszer az Abby Kovi nevű TikToker nevéhez fűződik, ő töltött fel először olyan videót, amelyen egy egész flakon lila pigmenteket tartalmazó sampont tett a hajára és hagyott rajta jó ideig. És aztán őt nagyon sokan követték (24 milliónál is több megtekintés…), és próbálták RENGETEG lila samponnal világosítani a szőkített hajukat. Neve is lett a jelenségnek: #PurpleShampooChallenge, azaz #Lilasamponkihívás. De miért jut eszébe bárkinek is ilyesmi? És egyáltalán, mire jó a lila sampon – azon kívül, hogy állati jól néz ki, bár néha az egész fürdőszoba lilában úszik tőle?!?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mhay Liva (@mhayrondrea415) által megosztott bejegyzés, Jún 1., 2020, időpont: 7:37 (PDT időzóna szerint)

A lila pigmenteket tartalmazó sampon (purple shampoo) arra való, hogy a festett szőke haj hamvasságát segítsen megőrizni két festés között. A lila pigmentek képesek semlegesíteni a hajmosások során egyre erősebbé váló sárgás tónust, így a haj „csibesárga” helyett szép hamvas marad.

Na de hogy világosítaná a hajat? Nem igazán. Pontosabban egyáltalán nem. Hogy miért látszik mégis úgy a videókon? A fénnyel, szárítással, környezettel, sminkkel, ruhákkal és kiegészítőkkel rengeteget lehet trükközni. Egy jó „utána” kép simán keltheti azt az illúziót, hogy világosabb rajta a haj, miközben valójában nem az, csak hamvasabb.

Akkor igazából ez egy ártalmatlan kis átverés, lájkvadász TikTok-trükk? Ennél azért kockázatosabb: ha tényleg felteszel egy egész flakon lila sampont a hajadra és hosszú ideig (pár percnél tovább) fent hagyod, az sem a tincseidnek, sem a fejbőrödnek nem tesz jót – és teljesen feleslegesen elpazarolsz egy flakon sampont. A túl hosszú ideig fent hagyott termék ráadásul irritációt okozhat, a rengeteg lila pigmenttől pedig szürkés vagy lilás árnyalatot kaphatnak a szőkített tincseid – amit aztán nem győzöl majd kimosni belőle! Szóval, ha hajfestésről van szó, inkább a fodrászodnak higgy, ne a telefonodnak!

Amúgy a purple shampoo egy szuper termék, ha festett szőke hajad van, használd bátran – ésszerűen, a használati utasítást betartva persze.

Válassz magadnak kedvencet, katt a galériára!

Necces hajszőkítő trükk terjed a TikTokon

Necces hajszőkítő trükk terjed a TikTokon

Fotó megosztása:
Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok