Bezárás
CosmoBeauty / Frizura / DIY hajpakolás: bárcsak tudtam volna ezt az 5 dolgot, mielőtt magamra kentem

DIY hajpakolás: bárcsak tudtam volna ezt az 5 dolgot, mielőtt magamra kentem

Ilyen, amikor házi szépségreceptek hajkatasztrófához vezetnek.
DIY hajpakolás: bárcsak tudtam volna ezt az 5 dolgot, mielőtt magamra kentem

Pontosan tudod, mi van benne, ha akarod, csupa természetes/növényi/bio összetevőből kavarod ki, nem túl drága – ezek a leggyakoribb érvek a házi szépségreceptek mellet. És van is egy csomó, ami szuperül működik, de bizony néha elég csúnya fürdőszobai helyzetekbe is bele lehet futni. Na de ha ezeket a hibákat, amiket én kezdő szépségrajongóként elkövettem, te elkerülöd, máris jobb élmény lesz az otthoni pakoláskészítés!

1. Olívaolaj + forró víz: BIG NO NO!

Néha a legegyszerűbb dolgok tudnak a legrosszabbul elsülni. Az olívaolajról sokan azt tartják, hogy bőrre és hajra kenve is remekül működik, szépen táplál, fényesít. Lehet, de én eléggé megjártam vele.

Amit ne tegyél: Ha fel is teszed a tincseidre, csakis langyos vízzel mosd le, a nagyon meleg vagy a forró TILOS! A hő hatására ugyanis az olívaolaj egy olyan réteget képez a szálakon, amit elképesztően nehéz kimosni a hajból. Ragacsos, gubancos, összetapadt lesz tőle, szóval nem épp olyan, mint amilyet egy hajpakolástól várnál.

2. Sörös hajöblítés: igenis megmarad az „illat”!

Állítólag szép fényt kap tőle a haj, egészségesebb lesz és erősebb a benne található komlónak és sörélesztőnek köszönhetően. Csak egy gyors öblítés, és kész is a ragyogó frizura. Persze, ha nem zavar, hogy kocsmaszagú változatban.

Amit ne tegyél: Inkább ne öblítsd sörrel a hajadat egyáltalán. Nekem nem igazán sikerült úgy átmosnom utána, hogy ne érezzem rajta a a sörszagot – mondjuk engem kifejezetten zavar ez az illat. Sőt, én a sörélesztő tablettával is mindig rosszul jártam, de ez egy másik sztori.

3. Citromos szőkítés: nem győzöd majd helyre hozni

Mindig szerettem a hajamat, amikor nyáron világító szőke tincseket varázsolt bele a napfény. És amikor azt olvastam, hogy mindez citromlével is megvalósítható, nem haboztam, én bizony rátettem. Még szerencse, hogy volt otthon szuper hajpakolásom is!

Amit ne tegyél: A citromlé töményen nem hajra való. Nekem nagyon durván kiszárította a tincseimet, sprőd, szöszös lett tőle a frizurám. Pár hétig minden mosásnál pakolást kellett feltennem, hogy nagyjából visszakapjam a selymes állagát. A gyümölcssavas samponok szerintem sokkal jobb választás!

4. Méz + tojás = gubanc a köbön

A mézet először az arcomra próbáltam ki, és úgy érzetem, teljesen oké, miért ne használnám a hajamra is! Találtam egy egyszerű hajtápláló, töredezés elleni receptet mézzel, tojássárgájával és tejszínnel. A katasztrófa nem volt kódolva, mert a barátnőm állítja, hogy neki teljesen jól működik a dolog, de nekem egy olyan összetapadt gubanctömeget sikerült a fejemre varázsolnom, hogy sírni tudtam volna.

Amit ne tegyél: Ne kezdd el lendületesen bemasszírozni a ragacsos keveréket úgy, mintha samponoznál. Nem is tudom, mit gondoltam, amikor nem csak a hajvégekre simítottam fel a keveréket – fiatal voltam és bohó. Merthogy a dolog akár működhet is, a kifésült, nedves tincsekre finoman rásimítva, majd langyos vízzel és kímélő samponnal nagyon alaposan kimosva. De alapos bemasszírozásnak inkább ne állj neki, ha nem akarsz egy óra múlva is a hajad kifésülésével küzdeni.

5. Kókuszolaj: TÉNYLEG működik!

Azért velem sem csak katasztrofális dolgok történtek DIY karrierem során. A kókuszolaj lett az én jolly jokerem: rengeteg dologra vált be, tényleg nincs ennél sokoldalúbban használható, egyszerűbb otthoni „szépségcucc”!

Amit tegyél: Hajvégápolóként vidd fel szárazon a tincseidre – nagyon szép fényt ad nekik! Ne ess túlzásba, épp csak egy kevés elég belőle! A kezem kiszáradt bőrére is bevált, sőt, a körömágyamat is helyre hoztam vele. Az ajakápolót is helyettesítheti, szóval valóban mindenre IS jó!

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok