Bezárás
CosmoBeauty / Frizura / Klór, napfény, satöbbi – a festett szőke haj 5 legnagyobb ellensége

Klór, napfény, satöbbi – a festett szőke haj 5 legnagyobb ellensége

A szöszi tincsekre nyáron még több veszély leselkedik, mint egyébként. Ezekkel a trükkökkel lehet a vakáció végére is mesés fényű a frizurád.
Klór, napfény, satöbbi – a festett szőke haj 5 legnagyobb ellensége

A szőkített haj a legérzékenyebb mindegyik hajtípus közül, ezért extra odafigyelésre van szükség, hogy minden a ragyogását, minden a szálak épségét meg tudd őrizni. Dalotti Gergő, a L’Oréal Professionnel oktatófodrásza (@gergodalotti_lp) összegyűjtötte neked, melyek a legneccesebb hajhelyzetek, és hogyan kezeld jól a tincseidet veszélyeztető tényezőket.

Napfény

Mind a természetes szőke, mind a szőkített haj nagyobb körültekintést igényel nyáron, mert az ilyen szálaknak kisebb a természetes pigmentációja. Kevesebb melanin van bennük, ezért védtelenebbek a nap káros sugaraival szemben. A napfény hatására felerősödnek az oxidációs folyamatok a szálak belsejében, és ezért a szépen megfestett hűvös, hamvas árnyalatok is sárgás színt kapnak a nyaralás végére.

Védd ki: Az UV-szűrős hajpermet legyen alap, de nem árt sapkával vagy kalappal is óvni a tincseidet.

Tipp: Kérastase Huile Sirene kétfázisú olaj-permet 8400 Ft

 

Nem megfelelő hajápolók

A festett hajra való sampon a minimum, amire a szőkített loknijaidnak szüksége van. Ha nem speckó készítményt használsz, a szín fakulása, sárgásodra a napfény, a víz és a levegő hatására sokkal intenzívebb lesz, mint ha odafigyelnél erre.

Védd ki: A hamvas árnyalatok besárgulása ellen nagyon jól használhatók a lila pigmenteket tartalmazó, hamvasító hatású samponok és pakolások. Ezek a termékek a bennük lévő festékanyagoknak köszönhetően segítenek megőrizni a fodrásznál elkészült hűvös tónust.

Tipp: L’Oréal Paris Elséve Color Vive Purple sampon 1349 Ft

Klóros víz

Ha a nyaralás napjait leginkább a medencénél töltöd, és nem vagy óvatos, a hajszíned bánhatja a végére! A klór ugyanis reakcióba lép a hajban lévő mesterséges festékpigmentekkel, és ennek hatására a szőkéd néhány csobbanás után zöldes árnyalatot kaphat.

Védd ki: Minden fürdés után irány a zuhany, és öblítsd ki nagyon alaposan a hajadat! Esténként pedig UV-szűrőt és tápláló hatónyagokat tartalmazó samponnal is mosd át a tincseidet!

Tipp: L’Oréal Professionnel Serie Expert Solar Sublime sampon 3800 Ft

Sós víz

A só a haj színére kevésbé hat, mint amennyire a legtöbben tartunk ettől, viszont a fürtök nedvességtartalmára annál inkább. Kiszárítja, sprőd, szálkás érzetet ad neki, amitől a fényesre festett szőke árnyalat szürkésebbnek, fakóbbnak látszik.

Védd ki: Csobbanás után legalább vízzel, de ha lehet, samponnal mosd ki a fürtjeid minden egyes alkalommal, és azonnal fújd be UV-szűrős, tápláló spray-vel. Este otthon jó, ha egy pakolást is felteszel. Segíthet az is, ha fürdés előtt csapvízzel bevizezed a hajadat, akkor a sós víz kevésbé tud behatolni a szerkezetébe.

Tipp: Avon Advance Techniques Színvédő hajpakolás 1199 Ft

 

Szárítás

Ha túl magas fokozaton szárítod, vasalod vagy göndöríted a hajadat, az az átlagosnál védtelenebb tincseidet könnyen szárazzá, töredezetté teheti, ami máris elveszi szép, aranyló fényüket. És minél roncsoltabb a hajad szerkezete, annál kevésbé lesz intenzív és tartós a megfestett szín.

Védd ki: Szárítás vagy vasalás előtt a hidratáló, hővédő készítmény szőkéknek kötelező! És soha ne állítsd a legmagasabb fokozatra a készüléket, találd meg azt a legkisebb erősséget, amivel a te hajad szépen formázható.

Tipp: TRESemmé Biotin + Repair 7 Primer Hővédő spray 1699 Ft

Kiemelt kép: US Getty Images

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok