Bezárás
CosmoBeauty / Frizura / Lehet, hogy eddig rosszul mostad a hajad és még csak nem is sejted?

Lehet, hogy eddig rosszul mostad a hajad és még csak nem is sejted?

Bevizezed, jól bedörzsölöd, majd leöblíted – mit lehet itt elrontani? Több lépést, mint gondolnád!
Lehet, hogy eddig rosszul mostad a hajad és még csak nem is sejted?

A hajmosást tinikorod óta gyakorolod rendszeresen, mostanra  elég jól (gyorsan, alaposan) megy – gondolhatnád. Na de vajon a fodrászod is ugyanezt mondaná? Biztos, hogy ő felhívná a figyelmedet néhány apróságra, amitől a hajmosásod hatékonyabb, a tincseid pedig szebbek és egészségesebbek lesznek!

Egy nem elég

Ha 1-2 napnál ritkábban mosol hajat, akkor fontos, hogy kétszer samponozz. Az elsővel fellazítod a szennyeződéseket, a második segít tökéletesen eltávolítani őket. Ez különösen akkor fontos, ha gyakran sportolsz, de a hajad nem igényel mindennapos mosást, sokat vagy a szabadban, vagy annyira lassan zsírosodik a hajad, hogy hetente egyszer elég megmosnod. Ha gyorsan zsírosodik a hajad, nem a gyakoribb mosás vagy a háromszori samponozás a megoldás, próbáld ki inkább ezt a különleges hajápoló terméket!

Higítsd a sampont!

Sokkal könnyebb lesz így egyenletesen eloszlatni a hajadon, jobban felhabzik, és jóval kevesebb is elég így belőle!

Bontsd ki előre!

Minden hajtípusnál fontos ez, de a göndörnél különösen – a vizes haj extrán sérülékeny. A bongyor fürtökre tegyél rá hajvégápoló olajat, és úgy mehet a fésülés majd a mosás.

Ne várj a habra!

Ha szulfátmentes vagy más néven SLS-mentes a samponod, az egyrészt szuper, mert kisebb az irritáció esélye – viszont jó, ha tudod, hogy az ilyen termékek sokkal kevésbé habzanak. Hidd el, akkor is tisztít az a sampon, ha nincs tőle habkorona a fejeden. Ha higítva, csöves adagolóval viszed fel a fejbőrödre, biztos, hogy minden hová jut belőle! Ha gyakran viszket, irritált a fejbőröd, akkor különösen érdemes kipróbálnod az SLS-mentes termékeket – további hasznos tippeket és viszkető fejbőrre való szuper samponokat itt találsz.

Cseréld a sorrendet!

Ha könnyen lelapul, tartás nélküli a hajad, kipróbálhatod, hogy mosás előtt teszed rá a balzsamot, úgy tovább megmaradhat majd a volumene.

Melegítsd a vizet!

Eddig langyos vízzel mostad a hajad? Használj inkább meleget! Könnyebben fellazítja a letapadt szennyeződéseket, és jobban megnyitja a szálak felszínét borító kutikulákat, amitől az ápoló hatóanyagok jobban be tudnak szívódni. Az utolsó öblítés a balzsam után viszont langyos vagy kissé hűvös legyen, hogy lezárja a felnyílt lemezkéket.

Ne dörzsöld!

Lehet, hogy jól esik mosás közben körkörös vagy akár kusza mozdulatokkal jó alaposan átdörzsölni a samponos fejbőrödet, de a hajszálaknak nagyon nem tesz jót. Gyengéd, egyirányú vagy oda-vissza mozdulatokkal dolgozz!

 

Kiemelt kép és fotó: Profimedia/Red Dot

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok