Bezárás
CosmoBeauty / Frizura / 5 szokás, ami tönkreteheti a vékony szálú hajadat

5 szokás, ami tönkreteheti a vékony szálú hajadat

Lehet, hogy úgy károsítod a tincseidet, hogy nem is tudsz róla!
5 szokás, ami tönkreteheti a vékony szálú hajadat

Tápláló a samponod, erősítő a pakolásod, mégsem az igazi a hajad? Simán lehet, hogy valamilyen apróságon csúszol el, amiről nem is gondolnád, mennyire káros a hajadnak. Ezekre a dolgokra különösen figyelj oda, ha vékony szálú hajad van!

1. Vizes hajjal alszol

A nedves hajszálak nagyon sérülékenyek – és ez a félig megszárított fürtökre is igaz! Ha így mész aludni, és sokat forgolódsz, a tincseid veszítenek a fényükből és rugalmasságukból!
Cosmo-tipp: Ha semmiképp sem tudod rávenni magad a tökéletes hajszárításra, tegyél a hajadra extra adag pakolást vagy éjszakai maszkot. A párnád pedig szatén, selyem vagy finom pamut legyen. Reggel óvatosan, olajos bedörzsölés után fésüld csak ki a tincseket.

Kérastase Nutritive 8H Magic Night Serum éjszakai szérum sérült, töredezett hajra 14 960 Ft

2. Gyakran váltasz frizkót

Fonattal indulsz a munkába, napközben kibontod, aztán ha zavar, balerinakontyba tekered, majd edzéshez összecopfozod – lehet, hogy a felső réteben és a tarkódnál rövidebb, kusza, töredezett végű szálakat találsz?

Cosmo-tipp: Mindig nagyon finoman és óvatosan bontsd ki a hajad, mielőtt új frizurát készítesz, és tegyél rá egy kis ápoló olajat vagy fényspray-t. Ha szereted váltogatni a stílust, a hajlakkról és az egyéb fixálókról inkább mondj le, vagy maximum egy kevés rugalmas tartású lakkal simítsd le a szétálló szálacskákat. A hajgumid pedig sose legyen túl szoros!

Nivea Straight Perfect hajformázó spray 1599 Ft

3. Vizesen vasalod

Létezik már ugyan speciális, vizes hajon is használható hajsimító, de ha egy sima lapvasad van, akkor fontos, hogy teljesen szárítsd meg a fürtjeid, mielőtt egyenesíteni kezded őket. Egy kivétel van: ha gőzölős hajegyenesítőt használsz – akkor elég 80%-osan szárítani. De a töve olyankor is legyen száraz, a vége picit maradhat nedves.

Cosmo-tipp: A hajápoló olajok szuperek, de hajvasalás előtt soha ne használd őket! A forró vas szinte „belesüti” az olajat a hajadba, amitől az sérülékenyebb lesz, és még jobban töredezhet. Sokkal jobb, ha speciális hővédőt használsz, ami táplálja, ápolja és óvja is a hajadat – az olajat pedig már a kész frizurádra tedd!

Redken Heat Styling Iron Shape 11 hővédő spray hajsütővassal és hajvasalóval kezelt hajra 5320 Ft

4. Túlhidratálsz

Nem csak azzal tehetsz rosszat a hajadnak, ha kihagyod a balzsamozást. Az sem jó, ha túl sok hatóanyagot tartalmazó, nem a te hajad igényeinek megfelelő balzsamot, pakolást használsz! Ettől a fürtjeid elnehezülnek, hamarabb zsírosodnak, ezért többet fésülöd és igazgatod és gyakrabban mosod, többször szárítod őket.

Cosmo-tipp: Az ápoló készítményeket mindig csak a tincsek alsó kétharmadára vidd fel, és szigorúan a hajad állapotához passzolót használj! Figyeld, hogy az adott terméket mennyire károsodott, milyen vastagságú, mennyire hidratált hajra ajánlják.

Kevin Murphy ANGEL.MASQUE erősítő és mélykondicionáló pakolás vékony, kémiailag kezelt, festett hajra 9799 Ft

5. Tökéletességre törekszel

Állandóan igazgatod, tapogatod, húzogatod a hajadat, hogy úgy álljon, ahogy szeretnéd? Ez akkor a legrosszabb, ha vállig érő a frizkód, ahol hozzáér a ruhádhoz és állandóan dörzsölődik, könnyebben sérül – plusz az ekkora hosszúságú tincseket valószínűleg elég sokat tűrögeted.

Cosmo-tipp: A lakk, zselé, erős fixálók felejtősek. Csakis újraformázható terméket használj, vagy inkább hagyd is el. A hajban maradó kondicionálót viszont neked találták ki, szuperül ápolja a fürtjeid!

Authentic Beauty Concept Hydrate Spray Conditioner hajban maradó hidratáló spray balzsam 8900 Ft

 

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok