Bezárás
CosmoBeauty / Frizura / Ezt a beautycuccodat sokkal ritkábban tisztítod, mint kéne!

Ezt a beautycuccodat sokkal ritkábban tisztítod, mint kéne!

Mikor fertőtlenítetted utoljára a HAJKEFÉDET? 3 szuper módszert ajánlunk.
Ezt a beautycuccodat sokkal ritkábban tisztítod, mint kéne!

Kapd elő a hajkefédet és nézd meg jó alaposan! Figyeld meg a sörték tövét, és az alap párnát is. Mit látsz? Nem biztos, hogy akartad látni mindezt, ugye? A hajszálaktól, portól könnyedén meg tudod tisztítani a fésűket és a keféket, de azokat a lerakódásokat, amelyeket a hajadról az eszközökre került faggyú és stylingcuccok hoznak létre, nem olyan könnyű eltávolítani. És nem is jut eszünkbe elég gyakran. Pedig a sminkszivacsaidat és ecseteidet biztosan rendszeresen tisztítod – ha nem, akkor néhány új pattanás figyelmeztethet arra, hogy itt az idő! (Ebben a cikkben szuper csettisztító trükköket találsz!)

A hajkeféket is ugyanazért kell rendszeresen megtisztítani, mint a sminkecseteket: ha nem teszed, a sörtéken felhalmozódó szennyeződés szuper táptalajt jelent a baktériumoknak – amik aztán fésülködéskor visszajutnak a hajadra és a fejbőrödre. És ugyanúgy okozhat pattanást, irritációt a fejbőrödön, mint a piszkos ecset a pofidon. A bónusz itt még a gyorsabb zsírosodás lehet. Szerencsére nem túl bonyolult jó alaposan megtisztítani a fésűidet, keféidet – legalább havonta egyszer, de ha igazán lelkiismeretes akarsz lenni, akkor kéthetente tisztítsd meg őket – 3 szuper módszert is ajánlunk!

Vesd be a samponod!

A módszer egyszerű, arra figyelj csak, hogy a műanyag és a fa illetve természetes szőrből (például vaddisznósörtéből) készült kefékkel nem ugyanúgy kell bánni – az utóbbiakat tilos hosszan vízbe áztatni!

Amire szükséged lesz:

 • Nagyobb műanyag edény
 • Kímélő, szulfátmentes sampn
 • Tiszta, ritka fogú fésű
 • Tiszta fogkefe

Így tisztíts:

 1. A ritka fogú fésű segítségével távolítsd el a keféből az összes hajszálat – nem baj, néhány marad, de szedj ki belőle annyit, amennyit csak tudsz.
 2. Jöhet az áztatás! A műanyag sörtéjű keféket tedd az edénybe, önts rájuk egy kis sampont, majd töltsd fel az edényt annyi meleg (nem forró!) vízzel, hogy ellepje a kefék fejét. Finoman keverd el a vizet, majd áztasd benne a keféket 10 percig.
 3. A természetes szőrből készült keféket ne áztasd, hanem készítsd el a meleg, samponos vizet, merítsd bele egyenként a keféket, és azonnal tisztítsd meg őket a fogkefével. A műanyag sörtés keféket az áztatás után ugyanígy tisztogasd meg a fogkefével, jó alaposan.
 4. Öblítsd le egyenként a keféket hűvös folyó víz alatt, hogy minden samponmaradvány lejöjjön. Rázd ki a vizet belőlük, amelyikből lehet, nyomkodd is ki, és tedd őket egy törülközőre megszáradni (12-24 órára lesz szükségük).

A procedúrát videón is csekkolhatod, Liz Baumgartner hair stylist részletesen elmagyaráz mindent!

Próbáld ki az almaecetet!

Igazi jolly joker konyhai összetevő a szépségápolásban: arctonik helyett és hajöblítéshez is bevetheted, ha szereted a DIY megoldásokat. A hajkefék megtisztítására is szuper, mert nagyon hatékony a lerakódások fellazításában! A módszer eléggé hasonló az előzőhöz.

Amire szükséged lesz:

 • Almaecet
 • Szórófejes flakon
 • Kímélő, szulfátmentes sampon
 • Egy tál langyos víz
 • Tiszta fogkefe
 • Tupírfésű

Így tisztíts:

 1. A tupírfésű hegyes végével szedd ki a sörték közül a hajszálakat – a fa vagy szőr keféknél használhatod inkább a fésűs véget, nehogy megsértsd a fésű felületét.
 2. Ezután a szórófejes flakonból fújd be almaecettel a keféket, egész picit hagyd rajta, majd dobd őket a tiszta vízbe. A fa és szőr keféket ne áztasd be.
 3. Jöhet a samponozás: tegyél sampont közvetlenül a műanyag kefékre, dörzsöld a sörtékre és a tövükre, majd sörtével lefelé hagyd a kefét a vízben éjszakára.
 4. A fa és szőr kefékre a fogkefével vidd fel a sampont, ha kell, egy kis vizet is adj hozzá. A nyelet és a sörték közötti részt szivaccsal tisztítsd meg.
 5. Következhet az öblítés: folyó, langyos víz alatt egyenként öblítsd át, és ha kell, dörzsölgesd még egy kicsit közben a fogkefével. Minden samponmaradványt jó alaposan öblíts le!
 6. Törülközőre fektetve szárítsd ki az eszközöket.

Ha kíváncsi vagy, hogy is néz ki ez a gyakorlatban, Kimberly Cherrell tutorial videójában csekkolhatod!

Ecet + szódabikarbóna kombó

Ha úgy érzed, a hajkeféid extra fertőtlenítsére szorulnak, próbáld ki ezt a 2 összetevőt!

Amire szükségd lesz:

 • Tupírfésű
 • Ecet
 • Szódabikarbóna
 • Műanyag edény
 • Papírtörlő

Így tisztíts:

 1. A tupírfésű segítségével a fent bemutatott módon szedd ki a szálakat a keféből.
 2. Töltsd fel az edény vízzel és adj hozzá 2 ek. szódabikarbónát és ¼ csésze ecetet. Tedd bele a keféket, és hagyd benne 15-30 percig (a fa kefét kevesebb időre, sörtével lefelé, és a nyelét támaszd az edény széléhez.)
 3. Vedd ki a keféket, és a tupírfésűvel távolítsd el a maradék hajszálat és szennyeződést. Ami még rajta maradt, azt papírtörlővel törölgesd le.
 4. Az öblítést végezheted egy tál tiszta, langyos vízben, pár percre belemerítve az eszközöket, vagy folyó víz alatt is.
 5. Törülközőre fektetve hagyd megszáradni a keféket.

April Sunny készítette ezt a videót, amiből ellesheted a szódabikarbónás tisztítás trükkjeit.

 

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok