Bezárás
CosmoBeauty / Frizura / Végre kiderült, hányszor kell hajat mosnod egy héten

Végre kiderült, hányszor kell hajat mosnod egy héten

Ha ezt a szabályt betartod, még a hajad is gyorsabban nőhet!
Végre kiderült, hányszor kell hajat mosnod egy héten

Elsőre talán jó ötletnek tűnhet minden nap, vagy minden másnap hajat mosni – hiszen ki ne szeretne folyton friss, illatos tincseket?! De van egy rossz hírünk: lehet, hogy a túl gyakori hajmosás az oka annak, hogy a hajad egyszerűen nem akar megnőni!

A témát néhány napja a TikTok kapta fel egy Alexa Serowik nevű újságírónak köszönhetően, aki a videójában elmesélte, hogy a derékig érő, gyönyörű hosszú haját annak köszönheti, hogy csak heti kétszer mossa meg.

@alexa.serowik

My most frequently asked hair question… #hair #hairtok #hairgrowth #haircare #longhair #hairgoals #hairtips #hairhelp #hairadvice #hairtutorials

♬ original sound – _jennaleman

„Meg kell edződnie a hajadnak. Ha ritkábban mosod, idővel kevésbé fog zsírosodni, és gyorsabban is kezd majd nőni” – magyarázta Alexa a videóban, amit mostanra több mint 900 ezren láttak.

Persze egy TikToker még nem számít szakértőnek, de hasonló véleményen van Justin Anderson sztárfodrász is. Ahogy Justin is mondja, a túl gyakori hajmosás szárítja a fejbőrt és arra készteti, hogy minél több olajat kezdjen termelni. Más szóval: minél gyakrabban mosod, annál hamarabb zsírosodik. (Plusz nem csak a fejbőrt, a hajvégeket is kiszárítja a sok mosás, amitől gyorsabban töredeznek – ezért érzed úgy, hogy nem akar megnőni a hajad!)

Általános szabály, hogy ha a hajad száraz, akkor legfeljebb hetente kétszer kellene hajat mosnod, ha viszont gyorsan zsírosodik, akkor sem kéne heti háromnál gyakrabban. A szakember szerint nagyon nem jó, ha naponta mosol hajat, meg kellene próbálnod legalább két napig kibírni. Ebben sokat segíthet egyébként egy jó száraz sampon. A hajmosás javasolt gyakorisága nagyban függ a hajtípusodtól – ebben a cikkben kicsit részletesebben olvashatsz róla. Képzeld, vannak olyan sztárok, akik annyira komolyan veszik ezt a szabályt, hogy csak heti egyszer vagy még annál is ritkábban mosnak hajat!

De ha mindenképpen meg akarod gyakrabban tisztítani, kipróbálhatod a sampon nélküli, tiszta vizes mosást is. Ha a samponnál maradsz, próbáld eleinte minden második hajmosást eltolni egy nappal, és fokozatosan ritkítsd a mosások közötti időt. Arra is érdemes odafigyelned, hogy hajmosás közben a hajvégeket ne samponozd túl, csak hagyd, hogy hogy a sampon végigfolyjon rajtuk, hogy így elkerüld a végek kiszáradását. És persze válassz olyan sampont, amelyet mindennapos használatra ajánlanak, vagyis kíméletes a fejbőrhöz.

Balzsamot, pakolást csakis a fülvonaltól lefelé tegyél, és elég kéthetente egyszer használod, a hajvégápoló olaj helyett pedig válassz inkább kiöblítést nem igénylő balzsamot.

Kiemelt kép: Getty Images

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok