Bezárás
CosmoBeauty / Frizura / 10 szuper pakolás száraz hajra 2000 Ft alatt

10 szuper pakolás száraz hajra 2000 Ft alatt

Ha száraz, töredező vagy éppen sérült a hajad, szüksége van az extra törődésre!
10 szuper pakolás száraz hajra 2000 Ft alatt

Ha egy fodrászt kérdezel arról, mi legyen az alap hajápolási szetted része, a samponon és balzsamon kívül egészen biztosan a pakolást fogja említeni harmadikként – főleg, ha a hajad száraz, töredezik. Ha kéthetente feldobsz egy hajmaszkot és betartod a hajmaszkolás szabályait, a tincseid hamarosan ragyogóak lesznek! (A DIY hajmaszkokkal csak óvatosan, ebben a cikkben elolvashatod, miért.) Mutatjuk mire figyelj.

1. Csakis a hajadnak valót!

Nagyon fontos, hogy a pakolás a hajtípusodnak megfelelő legyen. Ha túl „erős”, attól a hajad kezelhetetlen lesz, elnehezül. Ha viszont nem nyújt elég táplálást, akkor hiába várod a változást. Legjobb, ha a fodrászoddal közösen meghatározzátok a hajad típusát és aktuális problémáját, és ez alapján választasz!

2. Mindig megtörölt hajra!

A pakolás esetén nagyon fontos, hogy törülközőszáraz hajra vidd fel, mert így tudnak legjobban felszívódni a hatóanyagok. Ha csöpög a víz a tincseidből, akkor azzal együtt a jótékony összetevők is lefolynak a szálakról, mielőtt beszívódnának.

3. Kéthetente elég

Ha nagyon sérült, extraszáraz a hajad, akkor esetleg egy ideig felteheted hetente, de egyébként ez a plusztáplálás nem szükséges minden mosásnál. Ha túl gyakran veted be, azzal nem gyorsítod a javulást, hanem a hajad állagát, kezelhetőségét rontod.

4. Várd ki a hatóidőt!

Ez nem olyan, mint a balzsam, ami pillanatok alatt puhábbá teszi a hajadat. Pontosabban puhábbá teszi, de a tényleges hatáshoz meg kell adni a lehetőséget, hogy minél több hatóanyag szívódhasson fel. Ha 2 perc után lemosod a maszkot, akkor ne várj tőle csodát! Általában 10-15 perc a javasolt hatóidő – amíg fent van a maszk, húzhatsz rá zuhanysapkát, hogy még jobban besegíts a szuperösszetevőknek.

5. Öblítsd ki alaposan!

Csakis a fülvonaltól lefelé vidd fel (kivéve, ha fejbőrápoló pakolásról van szó), és nagyon alaposan öblítsd le. Amikor letelt a hatóidő, önts egy kis vizet a tincseidre és finoman masszírozva lazítsd fel a pakolást – így könnyebb lesz kimosni a hajadból. Ha benne marad a szálak között, attól kezelhetetlenebbek, elnehezültek, lelapulóbbak lehetnek a tincseid.

Megvannak az elméleti alapok, jöhet a válogatás – csekkold, a te hajadra melyik ápoló maszk lenne a legjobb!

10 szuper pakolás száraz hajra 2000 Ft alatt

10 szuper pakolás száraz hajra 2000 Ft alatt

Fotó megosztása:
Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok