Bezárás
CosmoBeauty / Smink / 4 hiba, amit te is elkövetsz reggel sminkelés közben

4 hiba, amit te is elkövetsz reggel sminkelés közben

A következő dolgokra akkor is érdemes odafigyelned, ha kevés időd jut feldobni a reggeli make-upot.
4 hiba, amit te is elkövetsz reggel sminkelés közben

Minek a tisztítás?

Reggelente tuti te is nagyon sietsz, hogy el ne késs a melóból, az viszont súlyos hiba, ha kihagyod az arcod tisztítását, mielőtt feldobod a sminket! Ugyanis ha ez a lépés kimarad, akkor a szennyeződések ott maradhatnak a bőrödön, ha pedig erre még rá is festesz, akkor ne csodálkozz, ha másnap pattanásokkal ébredsz!

via GIPHY

Wait for it…

Oké, a legtöbb esetben az embernek nincs túl sok ideje magára reggel, de azt érdemes figyelembe venned, hogyha bizonyos dolgokra nem figyelsz oda, akkor azt a szépséged bánja… Tökéletes példa erre, hogy miután feltetted a hidratáló arckrémedet, várj legalább pár percet, mielőtt elkezdenéd az alapozást! Így a tápanyagoknak lesz idejük felszívódni, a bőröd pedig fel lesz készülve a “sminktámadásra”.

via GIPHY

Csak a korrektor

Nagy baki, ha az időhiány miatt úgy döntesz, hogy kihagyod az alapozót, és inkább csak korrektort raksz fel a problémásabb területekre! A korrektor ugyanis elképesztően kiszáríthatja a bőrödet, ha nincs alatta hidratáló krém és alapozó, azt pedig te sem akarhatod, hogy elkezdj ráncosodni, csak azért, mert meg akartál spórolni 5 percet!

via GIPHY

Túlzás, túlzás, túlzás

Persze vannak olyan csajok is, akik képesek felkelni akár órákkal korábban is, csak hogy a sminkjük mindennap makulátlan legyen a munkahelyükön! Ha te is ezek közé a lányok közé tartozol, az szuper és becsülendő, arra viszont figyelj oda, hogy ne ess át a ló túloldalára! Ha ugyanis egésznap sok rétegnyi smink van rajtad, az nagyon megterheli a bőrödet, ami hosszútávon már meg fog látszódni! Hétköznapokon tehát voksolj a természetesebb lookra, aztán persze hétvégén jöhetnek a vadító party sminkek!

via GIPHY

Mai téma:

Elindult a Semmi gubanc, a Cosmo vadiúj podcastja!

Belehallgatok