Bezárás
CosmoBeauty / Smink / Így válassz műszempillát a szemformádhoz

Így válassz műszempillát a szemformádhoz

Kézikönyv az igazihoz!
Így válassz műszempillát a szemformádhoz

Vágott

Ázsiai típus vagy? Akkor a szemed bizonyára hasonlít Lucy Liuéhoz, vagyis alig, vagy egyáltalán nincs ránc a szemhéjadon. Azaz: vágott szemed van és kicsit a szemhéjad. Az ilyen formához lágy göndörségű, hosszabb pillák illenek, amiket leginkább a külső szemzugba érdemes applikálni. A vágott szemű csajoknak általában magasan ül a szemöldökük is, így nem lesz feltűnő, ha egy kicsit hosszabb műszempillára szavazol a megszokottnál.

Fotó: US Getty Images

Kerek

Ha gyakran mondják, hogy óriási babaszemed van, akkor Katy Perryvel együtt, te is a kerek típushoz tartozol. Mivel ez egy nagyon nőies és eleve hangsúlyos forma, nem muszáj még jobban kiemelni. Válassz visszafogott, könnyed textúrát változatos vastagsággal. A külső és belső szemzugba rövidebb pillákat tegyél, középre tartogasd a hosszabb darabokat.

Fotó: US Getty Images

Mandula

A szélén kicsit szűkebb, középen tágabb szemforma a mandula kivágás, amihez gyakorlatilag bármilyen műszempilla passzol! Az ilyen, Angelina Jolie-féle típushoz szinte minden pilla jól néz ki, de ha igazán biztosara szeretnél menni, akkor legyél bátor és tedd minél drámaibbá a külső szemzugot. Hogy még jobban hangsúlyozd a szemed, az alsó szemhéjad húzd ki kicsit füstösen.

Fotó: US Getty Images

Lefelé forduló

Ha neked is picit lekonyul a szemed külső része, mint Anne Hathawaynek, akkor olyan műszempilla kell neked, ami kissé megemeli a tekinteted. Vastagon érdemes rakni a szálakat, amik lehetőleg cicaszem formájúak legyenek. De ne cicásítsd ki nagyon a végét, mert azzal csak még jobban lehúzod a szemhéjad. Ettől pedig szomorúnak fogsz tűnni, amit nem szeretnél, ugye?

Fotó: US Getty Images

Mélyen ülő

Mivel mélyen ülő szemeid vannak, ezért nálad a szemöldökcsont a hangsúlyosabb. Ezért nem lennénk meglepve, ha az lenne a legnagyobb küzdelmed, hogy hogyan nyisd meg picit jobban a tekinteted. Az extra hosszú műszempillát éppen ezért neked találták ki!

Fotó: US Getty Images

Felfelé forduló

Te vagy a cicaszem definíciója! Kicsit hasonlít ez a típus a mandula kivágáshoz, hiszen mindkettő ovális, és szinte bármilyen típusú pilla jól áll. Inspirálódj Mila Kunisról, és használj ugyanolyan hosszú darabokat végig a szemeden a belső szemzugot kivéve, ahol sokkal rövidebb műszempillák kellenek. Mivel a szemed eleve felfelé fordul, a külsején nem kell játszadoznod a hosszal, kivéve, ha még jobban hangsúlyoznád a természetes cicaszemedet. Ebben az esetben jöhet pár hosszabb pilla!

Fotó: US Getty Images

Csuklyás

A te esetedben a bőr egy kicsit rálóg a felső szemhéjadra, és egy picit nehéz dolgod van, ha nagyítani szeretnéd a szemed. Hosszabb pillákra érdemes voksolnod, amik felgöndörödnek a szemhéjadat takaró rétegig úgy, hogy a leghosszabb darabokat a szemöldököd legmagasabb része alá helyezed fel.

Fotó: US Getty Images

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok