Bezárás
CosmoBeauty / Smink / 3000 órán keresztül nézett makeup-videókat, így sminkel most

3000 órán keresztül nézett makeup-videókat, így sminkel most

Egy sminkmegszállott holland újságírónő most összeszedte neked, hogyan hozd ki a legtöbbet a videós sminksulikból!
3000 órán keresztül nézett makeup-videókat, így sminkel most

Amy Lawrenson ízig-vérig beauty-újságíró. Képes akár naponta több órát is szentelni szenvedélyének, a sminkes videóknak. Nincs nehéz dolga, hiszen a YouTube és az Insta is zsúfolásig van ezekkel az oktató videókkal, tutorialokkal. Épp ezért nem könnyű eldönteni, ki az, akit tényleg érdemes követni, kinek vannak valóban hasznos trükkjei és ötletei. Amy szerint a videóknak köszönheti, hogy mára magabiztosan bánik a sminkecseteivel. Több ezer órányi tapasztalata alapján összegyűjtötte, kinél találod a leghasznosabb tartalmakat, sőt, azt ígéri, hogy a kedvenc sminktrükkjei a te make-up szokásaidat is teljesen meg fogják változtatni!

Tökéletes tusvonal

Amy legnagyobb sikerét Katie Jane Hughes-nak köszöni. Amíg nem látta a videóit, úgy érezte, a tusvonal egyáltalán nem neki való. Aztán kiderült, hogy csak totál rosszul próbálkozott vele. A sztársminkes azt javasolja, hogy ne csukott szemmel húzd meg vonaladat, hanem tartsd a szemed lazán nyitva. Ha a kezed picit remeg közben, nyugodtan támaszd ki a kisujjadat arcodon, vagy könyöködet valamilyen szilárd felületen.

Szemöldök szappannal

Nikki Wolf a szappanos szemöldöktechnikára esküszik, ha a dús, hangsúlyos szemöldök a cél. Nyúlhatsz a kifejezetten ehhez kifejlesztett Soap Brows (szapppan és fésű kombó) termékhez, de egy színtelen szappan és tiszta szemöldökfésű is remek társad lehet. Egyszerűen csak húzd végig a nedves szappanon a kefédet, mielőtt megfésülnéd vele szemöldöködet. A sztársminkes szerint a szappan (száradás után) kiváló alapot biztosít bármilyen szemöldökárnyaló terméknek, amit utána használsz. (A képen az újságíró csaj, Amy Lawrenson látható.)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Amy Lawrenson (@amy_lawrenson) által megosztott bejegyzés, Okt 22., 2019, időpont: 8:58 (PDT időzóna szerint)

Tartós műpillák

Az első műszempilla-felrakás beautykatasztrófával végződött Amy számára: a lány 16 évesen egy szilveszteri buliban viselte először, és bizony éjfélre úgy festett vele, mintha egy óriási pók esett volna az arcára. Innentől nem is próbálkozott újra, míg rá nem talált Lisa Potter Dixonra, és a tutibiztos műszempilla-felhelyezésről szóló oktatóvideójára. A Benefit Cosmetics vezető sminkesének egyik legjobb trükkje, hogy kezdésként simítsd a műszempillát kb. 10 másodpercre a mutatóujjadra. Ez megadja a megfelelő görbületet, amitől a pilla jobban követi majd a szemhéjad ívét, és könnyebb is lesz felhelyezni. Miután a műszempillára felvitted a ragasztóanyagot, tegyél picit többet a végekre, hogy biztosan ne essen le!

Bársonyos ajkak

Beyoncé sztársminkesének, Sir Johnnak van pár zseniális tippje, ha az ajkakról van szó. Nikkie Tutorials-sal készített videójában ajánlja, hogy mielőtt felkennéd a matt rúzsodat, használd az ajkadra a szemkörnyékápolódat, és hagyd beszívódni. Tökéletes hidratálást nyújt a finom bőrnek, ami különösen jól jön, ha a matt hatást szereted. Egy másik videójában (Karlie Kloss volt az alanya) egy olyan trükköt osztott meg a sztársminkes, amit magától Beyoncétól lesett el. Vidd fel a színt alsó ajkadra, majd lágyan nyomd össze a felsővel, úgy, hogy kicsit túlmész a felső vonalon. A dúsító hatás garantált!

Kontúr előtt púder

A folyékony alapozód fölé használj átlátszó púdert, mielőtt kontúrpalettádhoz nyúlnál – CC Clarke influenszertől leste el Amy ezt a trükköt. – Így az alapozásod nem lesz ragadós, és a kontúrod sem kerül oda, ahova nem kéne. Ha inkább krémes kontúrt használsz, akkor vidd fel pontosan oda, ahol szeretnéd, hogy árnyékolja az arcod, és szivaccsal, ütögető mozdulattal oszlasd el, megtartva a vonalat. A tökéletes eredmény eléréséhez ne spórolj az anyaggal, és vezesd végig állkapcsod vonalán egészen az állad csúcsáig.

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok