Bezárás
CosmoBeauty / Smink / Egy hétig úgy sminkeltem, mint Kylie Jenner, így reagált a pasim

Egy hétig úgy sminkeltem, mint Kylie Jenner, így reagált a pasim

Beauty vloggerünk, Esztergályos Viki ezúttal a Kardashian-klán egyik oszlopos tagjának sminktrükkjeit koppintotta 1 hétig!
Egy hétig úgy sminkeltem, mint Kylie Jenner, így reagált a pasim

1. nap – Csoki mánia

Egy igazán édes lookkal indítottam a hetet, ugyanis egy csokibarna sminket készítettem. A szemekre nem került nagy hangsúly, csak egy kis barna szemhéjpúdert satíroztam el a töveknél, és kispiráloztam a szemem. Az arcomra természetes színű pír került, plusz egy kis highlighter-rel is trükköztem.
Mivel szinte Kylie védjegyének számít a túlhúzott ajaksmink, én is így tettem: a kontúrceruzával először kicsit nagyobbra rajzoltam a szám, majd felvittem egy metál hatású, barna folyékony rúzst.

A fotó, ami inspirált:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kylie Cosmetics (@kyliecosmetics) által megosztott bejegyzés, Máj 25., 2019, időpont: 7:55 (PDT időzóna szerint)

2. nap – Természetes ragyogás

Mivel reggel egy kicsit fakónak láttam az arcom, ezért mindenképpen valami ragyogóbb sminket szerettem volna. Az arcomra egy kis színezett hidratáló került, amit most nem púdereztem le, hogy megmaradjon a bőrömön a fényes hatás. A szemsminket az inspirációmhoz hasonlóan rózsaszínnel készítettem, de picit leegyszerűsítettem, ezért csak egy színt használtam, amit kifelé, cicásan satíroztam. A szempillatövembe pedig egy vékony, fekete tusvonal került. Amit viszont egy az egyben átemeltem Kylie sminkjéből, az a belső szemzugba pöttyintett gyöngyház színű highlighter, ami extra frissességet adott a tekintetemnek. Zárásként a számra egy barackszínű, dúsító ajakfény került.

A fotó, ami inspirált:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kylie Cosmetics (@kyliecosmetics) által megosztott bejegyzés, Aug 1., 2017, időpont: 1:57 (PDT időzóna szerint)

3. nap – „Golden hour”

Ez a smink nagyon nem én vagyok, ezt már akkor is tudtam, amikor kiválasztottam, de mivel a cél a komfortzónából való kilépés volt, bevállaltam. Első lépésként egy vörösesbarna szemhéjpúdert vittem fel a mélyítővonalba, és felfelé, illetve ívesen kifelé elsatíroztam. Ezután korrektort vittem fel a teljes mozgó szemhéjra, amit egy lapos, korrektorecsettel oszlattam el, a külső szemzugnál egy hegyesebb formát kialakítva. Erre az alapra vittem rá a sárgaarany színt, így élesen elkülönült egymástól a két tónus. Ehhez a sminkhez már műszempillát is használtam, aminek a ragasztását egy vékony tusvonallal álcáztam a pillatöveknél. A megszokottal ellentétben, a szemsmink elkészítése után alapoztam, korrektoroztam, bronzosítottam. Nektek is ezt a fordított sorrendet javaslom, ha csillogó szemhéjpúdert használtok, mivel akármennyire is vagyunk óvatosak, sokszor előfordul, hogy az arcunkon landol egy kis csillám. Az ajkaimra szintén egy kimondottan meleg, barnás nude tónus került, az almácskákra pedig a rúzsomhoz színben passzoló arcpírt tettem fel.

A fotó, ami inspirált:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kylie Cosmetics (@kyliecosmetics) által megosztott bejegyzés, Febr 21., 2019, időpont: 5:22 (PST időzóna szerint)

4. nap – Vadító ajkak

Ez a smink, az előző napival ellentétben, abszolút passzol a saját stílusomhoz. A szememre bronzok, barnák kerültek, a szempillatöveket feketével sötétítettem. Ugyan a szemöldököm, mint minden nap, a tőlem megszokottól eltérően, erősebben készítettem el, de ez annyira nem zavart be az összképbe. Mivel hatalmas, dús szempillákat szerettem volna a lehető leggyorsabban, ezért felturbóztam a szemsminket egy látványos, soros műszempillával. Az arcomra ragyogó bronzosító és highlighter került, amivel igazán nyárias hatású lett a sminkem. Az i-re a pontot az ajaksminkkel tettem fel: a hosszantartó intenzitás megőrzése érdekében először ajakkontúr ceruzát használtam, amivel nem csupán a kontúrt rajzoltam meg, hanem fel is töltöttem a szám belső részét, majd erre került fel a vadító pink ajakrúzs.

A fotó, ami inspirált:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kylie Cosmetics (@kyliecosmetics) által megosztott bejegyzés, Ápr 9., 2018, időpont: 12:36 (PDT időzóna szerint)

5. nap – Pillangó-hatás

Utolsó napra valami igazán különlegeset szerettem volna, és ahogy pörgettem Kylie Instáját, egy pillanat alatt megragadta a tekintetem ez a look. A smink tökéletesre alapozott bőrrel indult, különösen odafigyelve a szem alatti területekre, hogy megfelelően kivilágosítsam, semmiképp ne maradjanak a sötét karikáim láthatóak. Ez amiatt nagyon fontos, mert ha rózsás, lilás színekkel dolgozunk a szemünk körül, és a karikák látszanak, akkor olyan hatása lesz az arcunknak, mintha nagyon fáradtak, kialvatlanok lennénk, sőt, rosszabb esetben még monoklinak is tűnhetnek. Így viszont tökéletesen mutatnak ezek a színek, sőt frissítik, és üdévé teszik az arcot. Az inspirációt adó képen látott színek nem voltak meg a készletemben, ezért egy picit hidegebb végeredmény készült, de nekem így is tetszett. A mozgó szemhéjra rózsaszín, a mélyítővonalba lila, a belső szemzugba pedig egy korallos tónus került. A szempillatöveket íves, fekete tusvonallal emeltem ki, majd természetesen jöhetett a drámai hatást adó műszempilla is. Az arcom kontúroztam, majd egy rózsaszínes pirosítóval és highlighter-rel emeltem ki. A számat először ismét nagyítottam barna kontúrceruzával, majd felvittem egy vizes fényt adó, színben harmonizáló ajakrúzst. Végül a poén kedvéért tűztem a hajamba egy-két pillangót én is.

A fotó, ami inspirált:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kylie Cosmetics (@kyliecosmetics) által megosztott bejegyzés, Jan 24., 2020, időpont: 9:51 (PST időzóna szerint)

A férjemnek, – aki szerintem kissé elfogult – mindegyik smink tetszett, de a látványosan túlhúzott szájat és az erős szemöldök sminket nagyon nem érezte hozzám passzolónak, ahogy én sem. Mindenesetre érdekes hét volt, és örülök, hogy kicsit kiléptem a megszokott sminkelési rutinomból, és kipróbáltam pár új színt és technikát. Mivel mostanában úgyis sokat vagyunk itthon, nincs is ennél tökéletesebb alkalom a kísérletezésre!

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok