Bezárás
CosmoBeauty / Smink / Ennyi különbség van egy 5, 10 és egy 15 perces smink között

Ennyi különbség van egy 5, 10 és egy 15 perces smink között

Ha te is nyomsz egy plusz szundit reggelente a mobilodon, akkor csekkold ezeket a szupergyors sminkeket!
Ennyi különbség van egy 5, 10 és egy 15 perces smink között

A csodás smink alapja az ápolt bőr, ezért mindig a megfelelően előkészített arcodra tegyél sminket. Időspórolásként az arctisztítást, már zuhanyozás közben megkezdheted. A fényvédőd illetve a hidratálód beszívódása alatt pedig pont lefőzheted a reggeli kávéd.

Ennél a sminknél egy szuper, ragyogást adó BB krémet használtam csupán, korrektort egyáltalán nem. A szemöldökömre csak egy színezett szemöldökzselét használtam, amivel egy lépésben formára igazítottam és fixáltam is őket. A szemem frissességét pedig korrektor helyett a belső szemzugba tett egy-egy pötty highlighter-rel oldottam meg. Ezután egy sötétbarna szempillaspirált használtam, kizárólag a felső pillasoromon. Mivel a BB krémem nagyon vékony fedésű, ezért az arc nem kelt élettelen, lealapozott benyomást, így nem szükséges a pirosítás sem. A számra, az ajkaim színével megegyező, színezett ajakápolót használtam, és el is készültem.

Ez egy igazi turbósmink, ugyanis csupán kereken 5 perc alatt dobtam fel!

A sminkelést alapozással indítottam, viszont a lehető leggyorsabb manőver érdekében, stiftes alapozót használtam, amit utána kézzel pillanatok alatt el is tudtam dolgozni. Ezután a szemem alá felvittem egy fényvisszaverő pigmenteket tartalmazó korrektort, ami instant frissítést nyújtott a tekintetemnek. A szemöldökömön picit átszaladtam egy matt, barna szemhéjpúderrel, végül fixáltam szemöldökzselével. A barna szemfestéket nem is tettem messzire, ugyanis készítettem vele egy gyors kis satírt a mélyítővonalamba, a mozgó szemhéjamra pedig matt, bézs színt vittem fel. A szempilláimra ismét csak felül használtam sötétbarna szempillaspirált.

Gyöngyházfényű highlighter-t a szemzugba, az orrnyeregre és az arccsontok tetejére is tettem, ezeket, a gyorsaság érdekében, akár simán kézzel is fel lehet vinni, és eldolgozni. Az orcáimra imádok krémes pírt használni, ugyanis nem kell ehhez sem az ecsetekkel babrálnom, sőt, ha még egy kicsit a termékekkel is szeretnék spórolni, azt is megtehetem, ugyanis ennél a sminkemnél rúzst használtam pirosításra, ugyanazt a szaténfényű barackszínt, mint amit aztán az ajkaimra is felvittem.

Ezzel a sminkemmel sem húztam az időt, ugyanis csupán 10 percbe telt az elkészítése.

Az arcom alapozásához egy magasabb fedésű, folyékony alapozót választottam, amit nedves sminkszivaccsal dolgoztam el. 
Extra tipp: Amire nagyon figyelj, hogy vidd le kicsit az alapozód az állvonal alá a nyakadra is, hogy ne üssön el az arcod színétől!

A szemem alá krémes korrektort vittem fel, amit aztán szintén a benedvesített szivaccsal dolgoztam el. Ezután egy vékony réteg púderrel fixáltam a kész alapot az arcomon, és a szem alatti területen is. A szemöldököm hiányosságait feltöltöttem vízálló szemöldökceruzával, majd átfutottam rajtuk egy kis szemöldökpúderrel is, végül fixáltam zselével.

A teljes szemhéjam lealapoztam báziskrémmel, majd egy bőrszínű szemhéjpúdert vittem fel, a mélyítővonalba pedig egy középbarna színt dolgoztam el. Majd húztam egy vékonyabb, cicás tusvonalat. Előtte a szempilláim tövét fekete szemceruzával kiemeltem, ezzel egyrészt optikailag sokkal sűrűbbnek tűnnek a pillák, másrészt elkerülheted azt a hibát, hogy egy vékony bőrszínű csík maradjon a pillatőben a tusvonalad alatt.

A belső szemzugba, fényes pezsgőszínt tettem, a vízvonalat pedig bőrszínű szemceruzával húztam ki, ezzel élénkítve a tekintetem. A szempilláim, felül és alul is spiráloztam, fekete szempillaspirállal.

Az arcomra először egy por állagú kontúrt tettem: az arccsontok alá, az állvonalhoz, és az orrom két szélére, hogy keskenyebbnek, vékonyabbnak tűnjenek. Ezután egy finom rózsaszín árnyalatú pirosítót tettem az almácskákra, és kifelé eldolgoztam. Az arccsontom tetejére, a szemöldökcsontomra és az orrnyergemre ragyogó highlighter-t dolgoztam el, kiemelve ezeket a területeket. Az ajkaim először kontúrceruzával megrajzoltam, majd a teljes felületét besatíroztam vele, ezzel szépen megágyazva a rúzsnak, ami így sokkal tartósabban az ajkakon marad.

Végül felvittem az élénk, rózsaszín rúzst, és el is készültem, mindössze 15 perc alatt!

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok