Bezárás
CosmoBeauty / Smink / Készítsd el a Disney hercegnők sminkjét néhány lépésben

Készítsd el a Disney hercegnők sminkjét néhány lépésben

Lesd el ezeket a sminktippeket, és ragyogj, akár egy hercegnő!
Készítsd el a Disney hercegnők sminkjét néhány lépésben

Hófehérke

Hófehérke mesés porcelán bőre, igéző tekintete és vérvörös ajkai legendásak, és ha hiszed, ha nem, kimondottan könnyű modern köntösbe bújtatva elkészíteni!

Hogy ne legyen útban a hajam, sminkelésnél előszeretettel használok hajpántokat. Ha hozzám hasonlóan, egy piros darabot is találsz a készletedben, az a hasznos funkcióján túl, tökéletes kiegészítője is lesz a „Hófehérke-stílusnak”.
Ennél a sminknél rendkívül fontos a tökéletes, mégis leheletfinomságú alapozás. Használj selyemfényt adó terméket, hogy igazán porcelánhatású legyen a végeredmény.

Az almácskákra kevés rózsás arcpirosítót tettem, mintha csak valódi pirulás lenne. Highlightert csak nagyon finoman használtam, éppen csak egy ecsetsuhintásnyi került az arccsont tetejére. Bronzosítót semmiképp se használj, az ugyanis elvenné a már-már áttetsző, légies hatását az arcnak.

A szemhéjamra egy natúr, matt szemfestés került elsőként: bézs szín a mozgó szemhéjra, a mélyítővonalba pedig egy középbarna tónus. Ezután egy íves, fekete tusvonalat készítettem. Hogy picit különlegesebb legyen az összhatás, a cicás ív alatt húztam egy vékony piros vonalat is. Ezután kihúztam alul is a szemem a fekete tussal, kivéve a belső szemzugot, ahol ismét a piros tus kapta a főszerepet.

Jöhetett a szempillaspirál felül és alul, viszont a drámaiabb hatás kedvéért egy műszempillát is feldobhatsz, ahogy én is tettem.

Az ajkaim először kontúroztam egy piros ajakceruzával, majd teljesen be is satíroztam vele. Ezután felvittem a gyönyörű, csillogó vörös rúzst ajakecsettel, a minél precízebb végeredmény érdekében.

Pocahontas

Pocahontas igazi természetes szépség, ezért a fő irányvonal az ő sminkjénél a natúr, barnás árnyalatok, csupán csak egy csipetnyi extrával megfűszerezve.

Az arcom alapozása után egy ragyogó bronzosító került az arcomra.

Pro tipp: Az ecseten maradt termékkel picit átsimíthatod az orrnyerged is, olyan hatása lesz, mintha csak a nap sütötte volna meg.

A szemhéjamra egy bézs szemhéjpúder került elsőként, majd egy narancsos, barnás tónust dolgoztam el a felső, illetve az alsó szemhéjamon is. A szempillatöveket sötétbarna szemceruzával kontúroztam vékonyan, majd egy kis fejű ecsettel eldolgoztam azt. Az alsó vízvonalat – Pocahontas nyakékéből inspirálódva – egy türkizszínű szemceruzával húztam ki, illetve lefelé is eldolgoztam az alsó szemhéjra, hogy látványosabb legyen. A tartósság és intenzitás érdekében egy színben harmonizáló szemhéjpúdert finoman beledolgoztam a szemhéjon lévő ceruzás alapba. 
Fontos: A vízvonalra soha ne tegyél a szemhéjpúderből, oda elég a ceruza. 
Ezután a szemek megkoronázásaként jöhetett a szempillaspirál és a műszempilla.

Az ajkaim egy természetes barna ajakceruzával kontúroztam, majd egy színben harmonizáló matt, folyékony rúzst vittem fel. Nekem egy fából készült fülbevaló egészítette ki a Pocahontas-lookom, de egy bőrrojtos darabbal sem lőhetsz mellé.

Jázmin

Agraba hercegnőjének csodás outfit-je adta a smink fő inspirációját, ezért a kék és az arany szín dominál benne.

Az alapozás elkészítése után, Pocahontas-hoz hasonlóan, ennél a sminknél is nagy szerepet kapott a bronzosítás. Az arccsontomra és az orrnyergemre pedig pezsgőszínű highlighter került. A szememre elsőként egy vörösesbarna színt vittem fel a mélyítővonalba, és azt felfelé és kifelé is eldolgoztam.

Mivel ez egy Cut Crease smink, ezért egy korrektor és egy lapos, szintetikus ecset segítségével megrajzoltam a szemsminkem formáját. Ezután erre a krémes alapra tapogattam fel a ragyogó kék szemhéjpúdert. Az alsó szemhéjra és a vízvonalra is elsőként kék szemceruzát használtam. Majd a szemhéjon levő krémes részre felvittem a felül is használt szemhéjpúdert. A belső szemzugba egy kis arany szemhéjpúdert tettem, kimondottan csupán a kis V-alakra koncentrálva. A felső szemhéjon levő kék és barna találkozásánál egy arany szemhéjtussal húztam tusvonalat, követve formát. A szempillatöveket vékony, fekete tusvonallal emeltem ki, ezáltal egyrészt sokkal mélyebb lesz a tekintet, másrészt a szempillákat is sűrűbbnek mutatja. Végezetül szempillaspiráloztam, és műszempillát ragasztottam.

Az ajkaim ez esetben is kontúroztam ceruzával, majd felvittem egy vizes hatású, barna ajakrúzst, és el is készült a sminkem. Némi arany kiegészítővel feldobva, igazán keletiessé varázsolhatod a külsőd.

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok