Bezárás
CosmoBeauty / Smink / 5 dolog, amit biztosan nem tudtál a szemöldöködről

5 dolog, amit biztosan nem tudtál a szemöldöködről

Az arcod titkos szuperfegyvere, ha jól sminkeled, elképesztően sokat dob a megjelenéseden. Figyelj tudunk róla újat mondani!
5 dolog, amit biztosan nem tudtál a szemöldöködről

Kezdjük azzal, hogy minek van egyáltalán? Már azon kívül persze, hogy furán néznénk ki nélküle. Például a szempillákkal ellentétben látszólag semmi funkciója. Trendin formázott, hangsúlyosra színezett statement brow, szépen szedett, harmonikus vagy épp elrontott, túlszedett, tetovált – attól még egy kis szőrcsík, ha jobban belegondolsz. Na de milyen fontos szőrcsík! – kérdezz meg bármilyen sminkest. Csupa érdekesség következik!

Óvja a szemed

A valódi funkcióját mondjuk akkor tudod megtapasztalni, ha elmész futni, és elkezd esni az eső. Az íves forma az izzadságot és az arcra kerülő vizet elvezeti a pofid két oldalára, hogy ne folyjon egyenesen a szemedbe – írja a Stylecaster.

Csupa szőr!

Egy átlagos szemöldökben körülbelül 250 szál van. Aki sosem szedte, és Cara Delevinge-éhez hasonló adottságokkal rendelkezik, annak akár 1100 szál is lehet egy-egy szeme felett.

Jellegzetessé tesz

Kutatások szerint az arc felismerésében nagyon fontos szerepe van a szemöldöknek – akár még magánál a szemnél is fontosabb! A kísérletek alapján az ismerős arcokat is jóval nehezebb beazonosítani, ha nincs rajtuk a megszokott szemöldökvonal.

Automatikusan mozog

Amikor nem kontrollálod az arckifejezésed és a mimikád nem szándékos (mondjuk megijedsz), a szemöldökeid szimetrikusan emelkednek. Az olyan „szándékos” érzelmekhez kapcsolódó arckifejezések, mint például a kíváncsiság vagy a gyanakvás, a szemöldökeid aszimetrikusan mozdulnak. És még valami: ha a hangod megemelkedik, akkor vele együtt a szemöldököd is!

Mesél rólad

Az arcolvasás módszere szerint (a Stylecaster Mac Fuller Amazing Face Reading című könyvéből idéz) a szemöldök formájából következtetni lehet a viselője jellemére illetve mentális nézőpontjára. Az ívelt szemöldök például nyitott, társasági emberre utal, míg az egyenes vonal logikusan és tényszerűen gondolkodó, a technikai részletekben elmerülő jellemet sejtet. Az ívelt szemöldökűeknek a világ megértéséhez a körülöttük lévő embereket kell megérteniük. Az egyenes vonalú szemöldökkel rendelkezőek az érzelmeik helyett sokkal inkább a tényekre hagyatkoznak. A szögletes szemöldökűek erőssége a fókuszált gondolkodás, illetve nagyon jó vezetők. Hát, szentírásnak azért ne vedd.

+1. Formázd BÁRMIVEL

Na jó, azért ez így túlzás, de egy csomó beauty hack létezik a szemöldök fixálására és ápolására a direkt erre a célra tervezett szemöldökcuccok helyett (mellett).

Hailey Bieber például az Aquaphor nevű regeneráló kenőcsöt használja ajakápolásra és szemöldökfixálásra is! (Az Eucerin Aquaphort patikákban szerezheted be.)

Angliában sztártermék a Dr Pawpaw Original többcélú balzsam, amelyet ajakra, bőrre, hajra, körömágyra ÉS a szemöldök fixálására is használhatsz (neilacare.hu).

Pár éve nagyot ment a beauty bloggerek között a szappanos szemöldökrögzítés – erre ma már speckó Soap Stylert, azaz szemöldökrögzítő szappant találsz, hogy ne a kézmosó mellől kelljen lenyúlnod… (A Revolution Soap Stylert a pinkpanda.hu-n szerezheted be)

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok