Bezárás
CosmoBeauty / Smink / Így készítsd el a kedvenc Riverdale-karaktered sminkjét!

Így készítsd el a kedvenc Riverdale-karaktered sminkjét!

Amíg vársz a sorozat ötödik évadára, addig is legyen veled Betty, Cheryl és Veronica legalább egy kis makeup-inspiráció erejéig!
Így készítsd el a kedvenc Riverdale-karaktered sminkjét!

Akár természetesebb, akár hangsúlyosabb vagy dögösebb sminket szeretnél, a Riverdale főszereplőinek makeupjai között biztosan találsz olyat, amelyiket szívesen viselnéd. Az apró trükköket és finomságokat Esztergályos Viki, a Cosmo beauty vloggere árulja el hozzá.

Az inspiráció: Betty

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Elizabeth cooper🌸 (@_betty.cooper___) által megosztott bejegyzés, Dec 8., 2018, időpont: 11:32 (PST időzóna szerint)

A smink: finoman szexi

Elizabeth, vagy ahogy mindenki ismeri, Betty, „jó kislány” imidzsének sminkjét szemeltem ki magamnak. Ennél a look-nál a látványos elemek helyett, kisebb, finomabb, ugyanakkor nagyon izgalmas részletekből áll össze a smink. És szuper benne, hogy bárkin tökéletesen mutat.

A cél a természetes végeredmény volt, ezért az arcomat csak leheletfinoman alapoztam. A kontúrt és a bronzosítót most felejtsd el, az arcod formázásához csak egy kis highlighter-t és pirosítót használj, ahogy én is tettem. Egy barackos, rózsás tónussal nem lőhetsz mellé.

A szememre elsőként felvittem egy bázist, hogy szépen megtapadjon rajta a szemfesték, majd a teljes szemhéjamra egy natúr bőrszín került. A mélyítővonalban világosabb rózsaszínnel dolgoztam, a külső V-be pedig középbarna került. Ezután az ujjbegyeim segítségével feltapogattam a mozgó szemhéj közepére némi pezsgőszínt, ettől frissebbé, tisztábbá, és egyben ártatlanabbá válik a tekintet. Az alsó szemhéjra ismét a mélyítőben használt rózsaszín tónust tettem, a vízvonalat pedig bőrszínű szemceruzával húztam ki. A szempilláim alaposan kispiráloztam, és a szemekkel el is készültem. Bettynek természetes hatású a szemöldöke, ezért csak egy kis szemöldökspirállal igazítottam formára.

Az ajkaknál is törekedtem a minél természetesebb look elérésére, ezért a finom rózsaszín rúzsomat csupán ujjal felütögetve vittem fel. Egy kis extra csillogás és enyhe, optikai ajakdúsítás érdekében azért egy pötty szájfényt eldolgoztam a szám közepén.

Az inspiráció: Cheryl

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

cheryl blossom (@riverdale__cheryl_) által megosztott bejegyzés, Jún 22., 2018, időpont: 3:54 (PDT időzóna szerint)

A smink: elképesztően dögös

Cheryl sminkje őrült szexi, az igéző pillákkal, és telt, pirosra rúzsozott ajkaival.Bátran kipróbálhatod akkor is, ha nincs olyan lángoló hajszíned és tejfehér bőröd, mint neki – az én külsőm is messze van ettől, mégis szuperül át tudtam venni a sminkjéből a főbb elemeket.

Az arcom tökéletes alapozásával kezdtem, majd krémes, világosabb korrektorral eltüntettem a karikákat a szemem alól. Az almácskákra barackszínű pírt tettem, az arccsontra és az orrnyeregre pedig pezsgőszínű higlightert. A szemöldököm picit feltöltöttem szemöldökpúderrel, majd átfésültem az egészet fixáló géllel. A szemhéjamra burgundi szemhéjpúdert vittem fel, amit egy középbarna tónussal dolgoztam el. Az alsó szemhéjat szintén a burgundi szemhéjpúderrel kontúroztam, a széleit eldolgoztam, majd kihúztam a vízvonalat feketével. Végül felvittem egy réteg szempillaspirált, és feldobtam egy drámai hatású műszempillát.

Minden esetben ügyelj az ajkad ápolására, de a feltűnő vörös ajkaknál kifejezetten fontos, hogy ne legyen száraz a szád, ezért elsőként vess be egy jó kis ajakradírt, utána állj csak neki a rúzsozásnak.

Először a rúzshoz színben passzoló ajakceruzával kontúroztam a szám, picit itt-ott csaltam is, Cherylnek is szinte minden esetben picit túl van rajzolva. A kontúr után be is satíroztam a ceruzával a teljes felületét, így sokkal tartósabb marad a szín. Végül felvittem a szatén finishű, vérvörös rúzst.

Az inspiráció: Veronica

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

RIVERDALE (@cami.mendes_fann) által megosztott bejegyzés, Máj 21., 2020, időpont: 11:09 (PDT időzóna szerint)

A smink: szemhangsúlyos és merész

Veronica, az ex-new york-i ex-rosszlány stílusa elegáns, de mégis dögös. Az arcán a szeme mellett domináns a sötét, íves szemöldöke, ami mindig szépen formázott. Ha nem ennyire sötét vagy dús a szemöldököd, akkor se keseredj el, és még csak véletlen se állj neki feketével erősíteni. Maximum a szemöldöködnél egy árnyalattal sötétebb színnel is eléred a kívánt szemöldök-hangsúlyos look-ot.

Az arcom alapozása után a latinosabb hatás érdekében, egy kis bronzosítót és terrakotta színű pirosítót használtam. Az arccsontra folyékony highlighter-t ütögettem fel, nem sokat, éppen csak annyit, hogy izgalmasan megcsillanjon a fényben. A szemöldököm géllel feltöltöttem, majd fixáltam. A szemhéjamra füstös, barna szemfestést készítettem, majd vékonyan kereteztem a felső ívet fekete tussal. Alul szintén barna színnel dolgoztam, a vízvonalat pedig fekete szemceruzával húztam ki. Spiráloztam a szemem, és feltettem egy műszempillát.

Végezetül az ajkaim kontúroztam, majd meleg tónusú, vörösesbarna rúzzsal kifestettem őket.

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok