Bezárás
CosmoBeauty / Smink / A szemöldökformázó trükk, amit eddig kihagytál, pedig nem kéne!

A szemöldökformázó trükk, amit eddig kihagytál, pedig nem kéne!

Formára szedted, dúsítottad, fixáltad, de még valami apróság kell, hogy tökéletesen keretezze a szemedet!
A szemöldökformázó trükk, amit eddig kihagytál, pedig nem kéne!

A szemöldököd az arcod egyik leghangsúlyosabb része, nem is gondolnád, mennyit dob a megjelenéseden, ha szépen van formázva és hangsúlyozva. Nem kell Cara Delevinge vagy Lily Collins szemöldökéhez hasonló statement brow-t viselned ahhoz, hogy élénkséget és egy kis cool-faktort adj a szemöldöksminkeddel a tekintetednek. Sokkal fontosabb egy apróság, amire eddig lehet, hogy nem gondoltál: ha ügyesen használod a korrektort a szemöldökformázás utolsó lépéseként, akkor a sminked menőbb, a szemed pedig ragyogóbb lesz, mint valaha! Ashley Rebecca makeup artist tippjei következnek.

A korrektor egyáltalán nem csak a bőrhibák vagy a szem alatti karikák eltüntetésére való: például a szemöldököd vonalát is tökéletesítheted és megemelheted vele. Ha jól viszed fel, olyan lesz a hatása, mintha egy szemöldöklifting-kezelésen vettél volna részt – csak épp nem kell érte vagyonokat a szépségklinikán hagynod.

Először készítsd el a hibátlan szemöldökfestésed a következő lépések szerint:

1. Igazítsd meg a formát, ha szükséges, és fésüld át.

2. Töltsd ki a hézagokat – használj port, gélt, ceruzát, vagy amit a legjobban szeretsz (a választásban segít a Cosmo Beauty Vloggere, Esztergályos Viki). A felső ív és az alsó ív is legyen precízen megrajzolva.

3. Szemöldökgéllel fixáld, kicsit felfelé fésülve, ezzel is nyitottabbá teszed a tekinteted.

4. Ezután készítsd el a szemsminked amilyenre szeretnéd.

5. Végül jöhet a korrektortrükk:

Ecsettel vagy az ujjaddal óvatosan ütögess fel egy vékony réteg korrektort a szemöldököd íve alá. A szálak alatti vonal precíz megrajzolásához legjobb egy vékony, lapos, ferdén vágott ecset, a többi részen elég a korrektorecset vagy az ujjad. A széleken tökéletesen dolgozd el úgy, hogy közben nagyon vigyázol a szemhéjfestésedre.

Ha extra precizitást szeretnél, a felső ívet is korrigálhatod a korrektorral és a ferde ecsettel, az elsatírozásról itt se feledkezz meg!

Ami fontos:

  • A korrektor színe akkor ideális, ha egy árnyalattal világosabb a bőrödnél.
  • Krémes vagy kompakt korrektorral könnyebb dolgod lesz, mint ha folyékonyat használnál.
  • Soha ne az applikátorral vidd fel a korrektort, hanem ecsettel, vagy ha nagyon gyakorlott vagy, az ujjaddal.
Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok