Bezárás
CosmoBeauty / Smink / Túlszedted a szemöldököd? Mutatjuk, hogyan növeszd vissza mielőbb!

Túlszedted a szemöldököd? Mutatjuk, hogyan növeszd vissza mielőbb!

Szeretnéd visszakapni a régi, dús verziót? Így közelítheted meg minél gyorsabban Lily Collins vagy Dua Lipa szeöldökét!
Túlszedted a szemöldököd? Mutatjuk, hogyan növeszd vissza mielőbb!

Ha csak az utolsó formázásnál szaladt kicsit túl a csipeszed, nem lesz olyan nehéz dolgod. De ha már jó ideje vékonyra szeded, de most úgy érzed, eljött a váltás a természetesebb hatás felé, akkor azért jó adag türelemre és kitartásra is szükséged lesz. Ezekkel a trükkökkel segítheted a formaváltást az Allure szakértői szerint.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

DUA LIPA (@dualipa) által megosztott bejegyzés, Máj 4., 2020, időpont: 8:03 (PDT időzóna szerint)

Tedd félre a csipeszt!

Ahhoz, hogy lásd a változást, 3-4 hónapra van szükség, a teljes visszanövésig pedig akár egy év is eltelhet. Az első hetek a legnehezebbek: nem könnyű megállni, hogy az itt-ott random előbukkanó szálakat ne húzd ki azonnal. Pedig TILOS! Ahhoz, hogy az új forma egyenletessé válhasson, meg kell várnod, amíg a lehető legtöbb szál kerül növekedési fázisba és bukkan elő. Ha nagyon zavar, akkor inkább vágd le, de semmiképp ne húzd ki csipesszel!

Formázd okosan!

A két szemöldök között megjelenő szálak jelentik az egyetlen kivételt. Ha csak nem cél a unibrow, vagyis az összenőtt szemöldök, akkor ott kiszedheted őket, de csaki s az alábbi szabályt betartva. Tedd a mutatóujjadat a két szemöldököd közé, és jelöld meg a két szélét. Csakis azokat a szálakat távolíthatod el, amelyek ezen belül vannak. A rajta kívül lévők elengedhetetlenek az eredeti forma visszanyeréséhez.

Sminkeld egyenletesre!

Ha a formája nagyjából oké, de itt-ott ritkásabb, a szemöldökceruza és a por a legjobb választás. Fontos, hogy ne egységesre színezz, hanem ferde végű, lapos ecsettel húzz apró vonalkákat szálirányban. Ha a formán kell igazítani, kerüld a körvonal ceruzás megrajzolását, attól nagyon mesterkélt lesz a hatás. Jól jöhet ilyenkor a gél, az előbb említetthez hasonló technikával felvive, óvatosan korrigálva ott, ahol szükséges. Semmiképp se akard újra rajzolni az ívet, hanem azt korrigáld óvatosan, ami van.

Sürgesd meg!

A szakértők szerint a hajvitaminok a szemöldököd növekedésére is jó hatással lehetnek. De ami még hatékonyabb, az egy speciális szemöldöknövesztő készítmény! A vitaminokat, peptideket, növekedésserkentő és ápoló hatóanyagokat tartalmazó formulákat éjjelre kell felvinni – olyat is találsz közöttük, amely nem csak a szálak növekedését gyorsítja, hanem a színüket is erősíti.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lily Collins (@lilyjcollins) által megosztott bejegyzés, Jún 29., 2020, időpont: 1:41 (PDT időzóna szerint)

Tereld el a figyelmet!

Amíg tart a visszanövesztés fázisa, és nem vagy tökéletesen elégedett a szemöldököd aktuális állapotával, vágass magadnak frufrut, viselj élénk rúzst, nagy fülbevalót, hogy oda irányítsd a tekinteteket! A látványos tusvonalas sminket viszont ilyenkor inkább kerüld, mert a szemöldököd hiányosságaira viheti a fókuszt.

Festesd be!

Ettől a legvékonyabb, legvilágosabb szálacskák is jobban látszanak, ezért az egész szemöldököd dúsabbnak tűnik! Ráadásul egy jó szakember a festési trükkjeivel is harmonikusabbá tudja tenni az összhatást.

Ha a szemöldököd árnyalásához keresed a neked való terméket, rengeteg hasznos infót találsz itt. A galériában pedig növesztő szérumokból válogathatsz, katt!

Túlszedted a szemöldököd? Mutatjuk, hogyan növeszd vissza mielőbb!

Túlszedted a szemöldököd? Mutatjuk, hogyan növeszd vissza mielőbb!

Fotó megosztása:
Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok