Bezárás
CosmoBeauty / Smink / Ezt rontják el a legtöbben a szemöldöksminkjükben

Ezt rontják el a legtöbben a szemöldöksminkjükben

Az egész sminkedet hazavághatja, ha a végén túltolod vagy rosszul formázod az ívet!
Ezt rontják el a legtöbben a szemöldöksminkjükben

Ha a szemöldököd jó, attól az egész sminked kifinomultabb, hatásosabb és coolabb. De ha valami nem stimmel vele, akkor valahogy szétesett és befejezetlen lesz az összhatás. Kassai Fibi sztársminkes (@fibikassai) gyűjtötte össze neked, hol hibáznak a legtöbben, hogy te lehetőleg soha többé ne kövesd el ezeket a bakikat!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

fibikassai (@fibikassai) által megosztott bejegyzés, Nov 6., 2019, időpont: 12:43 (PST időzóna szerint)

1. Nem megfelelő szín

Ez az egyik leglátványosabb és a leggyakoribb hiba, a legtöbbször a túl erős, túl sötét árnyalat rontja el az összképet. A választásnál figyelembe kell venni a bőr és a haj árnyalatát – nem véletlen, hogy a szemöldökárnyalókat gyakran kategorizálják hajszínek alapján! A nagyon sötét szemöldök akkor cool, ha természetes, a feketére árnyalás a legritkább esetben sikerül harmonikusra.

2. Szögletes vonal

5-10 éve rengeteg lány járkált a felső ívnél szögletesre húzott szemöldökkel – na ez a divat tényleg szinte senkinek nem állt jól. Ma azért már ritkábban, de látni még ilyet, és a legfőbb probléma vele (azon kívül, hogy megbontja az arc harmóniáját), hogy keményebbé, férfiasabbá, szigorúbbá teszi az arcot. Figyelj arra, hogy formázás során az ív kialakítása maradjon lágy, fokozatos.

3. Túl nagy váltás

Egy pici igazítással nagyán látványosan „helyére tud kerülni” a szemöldök, de ha nagyon nagyot változtatsz az eredeti formán, az egészen biztosan nem lesz jó. A szemöldöknek muszáj követnie az arc szerkezetét, különben olyan lesz, mintha önálló életet élne az arcodon!

4. Egységes árnyalás

A porral vagy ceruzával, határozott vonallal és erőteljes, egységes satírral elkészült szemöldök egészen biztosan túl karakteres minden archoz. Soha ne satírozz vagy árnyalj „telibe”, dolgozz finom ecset- vagy ceruzamozdulatokkal, fokozatosan erősítve a színt. A szálas hatást ceruzával vagy porral nem könnyű elérni, de arra mindenképp törekedj a természetes összkép érdekében, hogy ne teljesen kitölteni akard a felületet, hanem óvatosan ráerősíteni a saját színre és formára. Tudtad, hogy a fésüléssel is segítheted, hogy a lehető legjobban sikerüljön a szemöldöksminked?

5. Középkezdés

Ha mindig csak 1-2 zavarónak tűnő szálat húzol ki a két szemöldököd közül, egy idő után észrevétlenül távolabb kerülhet egymástól a két szemöldököd! Gyakori hiba a belső végpontok túlszedése, ami furcsán csodálkozó tekintetet eredményez. Legjobb, ha középen nagyon óvatos vagy, mert ha itt megszalad a csipeszed, azt tényleg nagyon nehéz korrigálni! A visszanövesztés hosszadalmas folyamat, itt találsz hozzá hasznos trükköket!

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok