Bezárás
CosmoBeauty / Smink / Dobd fel a sminked – a manikűröddel!

Dobd fel a sminked – a manikűröddel!

Ennél coolabb trükk nincs a nyárra: lakkozd úgy a körmöd, hogy az összhangban legyen a make-upoddal! Elég 1-2 közös elem a szuper összhatáshoz.
Dobd fel a sminked – a manikűröddel!

Persze ha megtetszik egy meseszép mani, azt is választhatod, hogy a sminkedben köszönnek vissza a legfontosabb elemei: használj hasonló színeket, formákat, vonalakat! A dolog elképesztően hatásos, mert olyan laza harmóniát csempész a megjelenésedbe, ami nem tűnik fel elsőre, mégis ultratrendivé teszi az összhatást. Esztergályos Viki, a Cosmo bloggere mutat néhány hatásos ötletet.

Kell egy kis kék

2020 színe a klasszikus kék, de igazából a szín összes árnyalata menőnek számít. Ha kicsit sötétebb tónusát veszed elő, tökéletes esti randilookot kreálhatsz vele! A sötét, látványos szemsminknél mindig ügyelj arra, hogy szépen világosítsd ki a szemed alatti területet, hogy elkerüld a pandamaci-effektust – a tökéletes alapozás nagyon fontos!

1. A mélyítővonalba felvittem egy kis középbarna színt, amit satírecset segítségével alaposan elpuhítottam. A mozgó szemhéjra lapos ecsettel fellapogattam a sötétkék szemhéjpúdert, a külső V-ben pedig sötétítettem egy kis feketével. A szempillatövekben és az alsó szemhéjon feketével dolgoztam. Pro-tipp: Ha egy kis krémes alapot is használsz, például tust, akkor sokkal élénkebb, tartósabb eredményt kapsz. A szempilláimat dúsító szempillaspirállal emeltem ki.

2. A belső szemzugban highlighterrel tettem ragyogóvá a tekintetem. Ugyanezt a gyöngyházfényű port tettem az orrnyeregre és arccsont tetejére is. Pirosítót nem használtam, ehhez a sminkhez elegendő egy jó kis bronzosító.

3. Az ajkam rózsaszín kontúrceruzával kereteztem, majd be is satíroztam a teljes felületét, végül feldobtam egy vizes csillogású szájfényt.

Manitrükk: Ehhez az elegáns sminkhez tökéletes választás a francia manikűr, viszont egy kis csavart vittem a dologba, és sötétkékkel húztam meg a mosolyvonalat fehér helyett. Ha nem elég biztos a kezed, használj nyugodtan körömsablont. Minden esetben indíts alaplakkal, akkor a sötét lakk nem színezi el a körmöd. Ha pedig elkészültél, zárd a manikűrt fényt adó fedőlakkal.

Pezsgőparti

Ebben a verzióban bulismink, ha kicsit egyszerűbb verziót készíted, kerti partira vagy randira is szuper – és annyira cuki manikűrt mutatok hozzá, hogy azonnal kedved lesz elkészíteni! Perzsgőszín pasztellekkel, jöhet?

1. A teljes szemhéjra pezsgőszínű szemhéjpúdert tettem, a külső V-ben pedig orgonalilát dolgoztam el. A szemsmink stílusa a szuperdivatos „Foxy Eyes”, szóval hegyesen, felfelé ívelve dolgozd el a színeket. Az alsó szemhéjon pinkkel dolgoztam, a vízvonalat pedig fehérrel emeltem ki. Felülre fekete tussal húztam egy íves vonalat, és feltettem egy drámai műszempillát.

2. A belső szemzugba egy kevés narancssárgát tettem, amivel extrém, de nagyon cool lett a végeredmény.

3. Az orcákra egy kis rózsaszín pír, az arccsontra pedig highlighter került. Az ilyen különleges szemsminkhez bőven elegendő egy kis ragyogást adó szájfény az ajkakra, hogy semmi se terelje el a figyelmet a szemedről.

Manitrükk: A körmömön az alap egy fehér körömlakk, amin hasonló lakkszínekkel dolgoztam, mint a szememen levő szemhéjpúderek. Egy pici, laposfejű ecsettel apró kis foltokat festettem velük, teljesen random módon. A manikűrt fedőlakkal zártam a tartósság és fény érdekében.

Bronz Babe

Egy aranyló, bronzos smink maga a tökély nyárra! Ha fénylő alapsminket teszel fel, abból estére simán készíthetsz ragyogó, füstös, szemhangsúlyos make-upot. A körmödre is kerüljön hozzá a csillogásból!

1. A szemhéjra alul és felül is bronzszínű szemhéjpúdert tettem, a külső V-ben sötétbarnával dolgoztam, a szemhéj közepére pedig ujjbeggyel aranyszínű szemhéjpúdert ütögettem fel. A szempillák tövében használt csipetnyi feketével sokkal igézőbbé válik a tekintet. A pillákat spiráloztam, és feltettem még egy műszempillát is.

2. Az arcomra természetes hatású pírt tettem, és egy kis bronzosítót. Az orrom és az arccsontom pedig aranyló highlighterrel emeltem ki.

3. Az ajakam barna kontúrceruzával kereteztem, majd egy áttetsző barna rúzzsal festettem ki.

Manitrükk: Az alap ismét a fehér szín, amire arany csillámport vittem fel. A lényeg, hogy még ne legyen teljesen száraz az alapszín, amikor felviszed rá a port, hogy a csillámok szépen bele tudjanak tapadni. Ehhez én egy lapos, szintetikus ecsetet használtam. Végül lezártam a manikűrt a fedőlakkal, ezzel fixálva a csillámokat.

Kiemelt kép: Esztergályos Viki

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok