Bezárás
CosmoBeauty / Smink / Ez a legrosszabb dolog, ami a géllakkoddal történhet!

Ez a legrosszabb dolog, ami a géllakkoddal történhet!

Előfordult már, hogy előbb letépkedted magadnak a géllakkot, mint hogy eljutottál volna a körmösödhöz? Jaaaaj, neeee!
Ez a legrosszabb dolog, ami a géllakkoddal történhet!

Lehet, hogy neked csak rossz szokásnak tűnik, de a manikűrösöd szerint rettentően káros, ha letépkeded, lekapargatod vagy lefeszegeted a körmödről a géllakkot! Hogy miért? Ha elolvasod, mit mond a témáról Bejó-Iványi Hajnalka naildesigner, soha többet nem terrorizálod a géllakkod, az biztos!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

H A J N A I L K A (@h_a_j_n_a_i_l_k_a) által megosztott bejegyzés, Aug 30., 2020, időpont: 3:48 (PDT időzóna szerint)

Lejön magától?

Oké, néha tényleg előfordul, hogy a nem megfelelő előkészítés vagy a rossz minőségű alapanyagok miatt könnyen, egészen kis behatásra (mondjuk, ha beütöd vagy sokat mosogatsz, takarítasz) is elkezd felválni a géllakk. Ez leginkább olyankor történik, ha felrakás előtt nem történt meg vagy nem volt megfelelő a köröm por-, zsír- és víztelenítése, nem volt tökéletes a köröm bolyhozása vagy reszelése, esetleg az előkészítő anyagok nem jó minőségűek.

Mennyire necces? Ez nem annyira „vészes” helyzet, hiszen azért válik el a gél, mert nem tapad megfelelően a körömlemezhez. Így amikor lejön, nem is okoz komoly sérülést. Kivéve, hogy ha már egy helyen feljött, elkezded az összes többi körmödről is leszedegetni.

Mit tehetsz? Ha valahol felvált a gélréteg, menj el korrigáltatni, ne feszegesd tovább sem az adott körmön, sem a többin. Mondd el a körmösödnek, hogy mi történt, és kérd meg, hogy különösen figyelmesen végezzen el minden előkészítő fázist, hogy ne legyen legközelebb probléma.

Feszkós vagy?

A manikűrösöd sokszor ránézésre megmondja a körmöd alapján, hogy milyen lelkiállapotban vagy. A géllakk letépkedése sokaknál pontosan olyan rossz szokás, mint a körömrágás – és legalább olyan káros is!

Mennyire necces? Nagyon. Ha jól dolgozik a körmösöd, akkor a zselés anyag az UV-fény hatására hozzáköt a felbolyhozott, érdessé tett felülethez. És amikor letéped a megszilárdult gélt, bizony jön vele a körmöd felső rétege is. Az anyaggal együtt a saját körmödet is visszatépheted akár egészen a körömágyig, ami rendkívül fájdalmas, lassan és nehezen gyógyul, valamint fertőzésveszélyt rejthet magában. Ha nem látszik sérülés, akkor is vékonyodik a körömlemez, a következő gélréteg sokkal kevésbé lesz tartós rajta, és máris egy ördögi körbe kerültél!

Mit tehetsz? Ha komoly sérülést okoztál magadnak, akkor meg kell várni, hogy tökéletesen begyógyuljon (pontosabban lenőjön), addig ne tetess fel gélt – arra a körömre semmiképp! Ha stressz miatt tépkeded a körmödről a színt, próbáld meg valahogy másképp levezetni a feszültséget. A szakértő tapasztalatai szerint akár egy stresszlabda is javíthat a helyzeten – foglald el a kezed valahogy.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

db – design bunker (@designbunker) által megosztott bejegyzés, Júl 13., 2020, időpont: 1:28 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok