Bezárás
CosmoBeauty / Smink / 5 dolog, amit SOHA ne tegyél a szemöldököddel!

5 dolog, amit SOHA ne tegyél a szemöldököddel!

Ezek a legnagyobb merényletek a szemöldököd ellen.
5 dolog, amit SOHA ne tegyél a szemöldököddel!

Az arcod egyik legmeghatározóbb pontja a szemöldököd – épp ezért viszonylag könnyű elszúrni vele az összképet. A formázáshoz jó szem és stílusérzék szükséges, és bizony könnyen megszalad az a csipesz vagy a szemöldökcerka. Mutatjuk, mire figyelj, hogy a szemöldököd még ragyogóbbnak mutassa a szemedet, és harmonikusabbá tegye a pofidat. Szóval ezeket a bakikat semmiképp ne kövesd el:

1. Ne szedd szélesre!

Ha középen túl sok szálat szedsz ki, akkor furán csodálkozó lesz tőle a tekinteted. Épp csak egy picit zavaró, látod majd az összhatáson, hogy valami nem stimmel, de nem ordító hiba. Azért inkább csak egy egész picit igazíts középen, hiszen most úgyis nagy trend a unibrow – Timothy Chalamet szexi szemöldöke téged is inspiráljon!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Timothée Chalamet (@tchalamet) által megosztott bejegyzés, Okt 15., 2020, időpont: 5:08 (PDT időzóna szerint)

2. Vigyázz a tetejénél!

A felső ívet nem igazán szabadna átalakítani, éppen csak a legzavaróbb, kósza szálakat érdemes eltávolítani. Ez az ív annyira jelegzetes karakterét adja a pofidnak, hogy ha megváltoztatod, az egész harmónia megbomlik. Ezekkel a tippekkel könnyebb lesz a dolgod, amikor nekiállsz a formát igazítani.

3. Tökéletesre törekszel

Addig akarod szedni, igazítani, amíg teljesen egyforma nem lesz – a végeredmény tökéletesség helyett simán lehet szemöldökkatasztrófa! Tudni kell leállni, egyáltalán ne a teljes szimmetria legyen a cél. Senkit nem zavar az a pici eltérés, igazából csak te látod, ráadásul ez is azok között az apróságok között van, amitől egyedibb és szexibb lesz az arcod. A túlszedés az egyik leggyakoribb hiba, a sztárokkal is megesik – Hailey Bieber például így növesztette vissza a sajátját.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hailey Baldwin Bieber (@haileybieber) által megosztott bejegyzés, Szept 22., 2020, időpont: 1:46 (PDT időzóna szerint)

4. A hajad színéhez fested

Jó trükk, ha az eredeti hajszíned az irányadó a szemöldököd színezésénél, de érdemes annál egy picit világosabbat választani – főleg, ha a hajad eredetileg nagyon sötét, te pedig világosabbat festetsz. Most, hogy sokat kell védőmaszkot hordani, különösen fontos, hogy ne told túl a szemöldökszínezést: a sötét, vastag vonal nagyon furán mutat a maszk felett! (A Cosmo beauty bloggere ebben a cikkben segít, hogyan sminkelj a maszkos napokon.)

5. Teljesen át akarod formálni

Tetszik a szögletes forma, de a tiéd inkább kereken ívelő? Nem lesz az igazi, ha teljesen mást akarsz látni a tükörben, mint amilyen az eredeti. Természetesen formálással nagyon látványos változást lehet elérni, de ezek apróságok, milliméterek és szálacskák. A totális átalakításról most megmondjuk, hogy nem lesz jó.

+1. Kihagyod a tisztításból

Ha színezed ceruzával, porral, fixálod vaxszal vagy zselével, extra figyelmet érdemes fordítanod a tisztítására! Nem elég gyorsan áttörölni micellás vízzel vagy vízzel leöblíteni: a tartós, vízálló, fixáló cuccok felhalmozódhatnak a szálak alatt, ami sem a bőrödnek, sem a szálacskáknak nem tesz jót. Jusson a szemöldöködre is a kétfázisú lemosóból! És a rendszeresen használt szemöldökcsipeszedet se felejtsd el fertőtleníteni!

 

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok