Bezárás
CosmoBeauty / Smink / Panda-effektus: így előzd meg, hogy elkenődjön a szempillaspirálod!

Panda-effektus: így előzd meg, hogy elkenődjön a szempillaspirálod!

Ha délutánra rendszeresen karikásnak tűnik a szemed, mert a spirálod fele a szemed alá kenődött, valami nem oké. Vagy a spirállal, vagy a technikáddal!
Panda-effektus: így előzd meg, hogy elkenődjön a szempillaspirálod!

Cuki nevet kapott a pandamaciszem-hatás, de amikor tükörbe nézel, nem éppen cukinak látod magad tőle: így hívják, amikor a szempillaspirálod észrvétlenül lekenődik, lepereg a szemed alá, és egy sötétebb foltot alkot. Elég bosszantó a dolog, de simán lehet rajta segíteni – és nem is feltétlenül kell lecserélni a spirálodat hozzá! Török Móni Makeup Artist tippjei segítenek, hogy a spirálod tényleg a helyén maradjon!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Monka✨Monika Nagypál-Török (@monkabynature) által megosztott bejegyzés, Júl 16., 2019, időpont: 2:37 (PDT időzóna szerint)

Vidd fel duplán!

A pillatőtől óvatosan fésülj a spirálkefével felfelé váltva, mindkét szemeden kétszer. Vagyis spirálozd a jobbot, majd a balt, aztán rögtön tedd fel az újabb réteget a jobb, majd a bal oldalra. Figyelj arra, hogy ne csak a szálak végére jusson festék, mert akkor könnyebben elnehezednek, és nagyobb az esély, hogy a szemed alá kerül a festék.

Figyeld a szemformád!

Ha azért kenődik el a spirál, mert a szemed formája miatt a pilláid alul vagy felül folyton hozzáérnek a bőrödhöz, akkor próbálkozz meg vízálló spirállal. Akkor is jó megoldás ez, ha sportoláshoz használod a spirált, vagy ha az elkenődés oka az, hogy olajos a szemhéjad bőre. Egyéb esetekben azonban a vízálló spirál mindennapos használatra nem ajánlott!

Emeld a pillákat!

Minden olyan technika hasznos lehet, ami felfelé íveli a pilláidat, mert ezzel is csökkented az alulra kenődés kockázatát. Segíthet például, ha spirálozás előtt (!) szempillagöndörítőt használsz, vagy ha kis fejű szilikon ecsetet választasz. Ezzel nagyon jól oda tudsz férni a szempillatőhöz, és szépen meg tudod emelni vele a szálakat.

Rétegezz!

Ha szereted a drámai hatást, de nem akarod a lekenődést kockáztatni, válassz kétkomponensű, fehér vagy áttetsző primert és fekete fedőréteget kombináló spirált, ezzel extra tartósságot adhatsz a művednek. Ha csak nedvesebb időben küzdesz a maszatolódással, feltehetsz a kedvenc spirálodra vízálló fedőréteget is. Könnyebb eltávolítani, mint a vízálló spirált, mégis extra tartósságot ad.

Jöhet a púder!

Megelőzheted a panda-hatást azzal is, hogy lepúderezed a szemed alatt a korrektort. A krémes, kicsit csúszós állagú krémtől nagyobb az esély az elkenődésre!

Időzíts jól!

Legjobb, ha a hidratálást nem közvetlenül sminkelés előtt végzed. Ideális, ha 20 perccel azelőtt viszed fel a szemkörnyékápolót, hogy sminkelni kezdesz, így lesz elegendő ideje beszívódni. A bőrön maradt vékony krémréteg is okozhatja a spirál maszatolódását!

Biztonsági játszma

Amíg kísérletezel, hogy neked mi válik be elkenődés ellen, a biztonság kedvéért legyen a neszesszeredben vattapálcika, ecsetes korrktor és nedves törlőkendő – ezekkel egyetlen mozdulattal, gyorsan és egyszerűen korrigálhatsz, ha szükséges.

És persze ha biztosra akarsz menni, válassz ultratartós formulájú spirált, amelyet direkt úgy fejlesztettek ki, hogy ne kenődjön el, ne tapadjon a bőrödre, hanem egész nap a helyén maradjon – csekkold a galériát!

Panda-effektus: így előzd meg, hogy elkenődjön a szempillaspirálod!

Panda-effektus: így előzd meg, hogy elkenődjön a szempillaspirálod!

Fotó megosztása:

Kiemelt kép: US Getty Images

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok