Bezárás
CosmoBeauty / Smink / Így óvd meg a körmeidet a hidegben

Így óvd meg a körmeidet a hidegben

Töredezik? Könnyen beszakad? Erősítsd meg!
Így óvd meg a körmeidet a hidegben

Nem csak a kezed bőre, hanem a körmöd is sokkal jobban kiszáradhat a téli hideg időben – és ezt a lakás fűtött, száraz levegője plusz a gyakori kézmosás még fokozhatja. Mutatjuk, hogyan segítheted, hogy a gyönyörű lakkozásod (ezt a csodaszép márványos manikűrt próbáltad már?) tartósabb legyen, és ne kelljen azon aggódnod, hogy ha odakoppintod valahová a körmödet, annak beszakadás lesz a vége.

Kerüld az acetont!

Válassz acetonmentes lemosót – ez sokkal kevésbé szárítja ki a körmödet, és ezáltal jóval kevésbé gyengíti. Ezzel megelőzheted, hogy töredezzen vagy lemezesen szétváljon a körmöd, ha mondjuk sokat mosogatsz vagy takarítasz.

Néha pihentesd!

Ha már lemosó: jót tesz a körmödnek, ha időről időre tartasz egy kis szünetet a lakkozásban. (Ez még inkább igaz, ha géllakkod vagy műkörmöd van!) A lakkok egy része formaldehidet tartalmaz, amely a megszilárdulásért felel, viszont nem igazán tesz jót a körmödnek. (Ha kipróbálnál valamilyen mentes körömlakkot, ebben az összeállításban szupereket találsz!)

Legyen egy jó olajad

Ha nyáron nem is használod, télre mindenképp érdemes beújítanod egy körömágybőr-ápoló olajat. Szebb is lesz tőle a körmöd, ráadásul így hatékonyan hidratálhatod is. Használd minden este, és jó alaposan masszírozd be a finom olajat – ezzel is segíted a felszívódását és élénkíted a vérkeringésed.

Tipp: Avon True körömágybőrkondicionáló 1399 Ft (avon.hu)

Fertőtleníts okosan!

Ha épp nem tudsz szappannal kezet mosni, a kézfertőtlenítő nagyon hasznos. Viszont alkoholtartalma miatt sajnos erősen kiszáríthatja a kezedet és a körmödet is! Próbálj olyat keresni, amelyik hidratáló, ápoló hatású összetevőket, például glicerint is tartalmaz.

Tipp: Vichy nem leöblítendő kéztisztító gél glicerinnel 2699 Ft (patikákban beszerezhető, idealisbor.hu)

Kend a kezed!

Ha van egy jó kézkrémed, az nagyon sokat javít a körmeid állapotán is, különösen, ha olyat választasz, amelynek kimondottan körömápoló hatása is van! Használd rendszeresen, akár naponta többször is!

Tipp: Yope gyömbér és szantálfa természetes kézkrém 1990 Ft (naturalskin.hu)

Húzz kesztyűt!

Ha hideg van, viselj egy csini, a szettedhez passzoló darabot – tényleg számít a körmödnek, hogy ezzel (is) óvod a mínuszoktól! És persze az is hasznos, ha mosogatáskor, takarításhoz gumikesztyűt húzol – a víz és a vegyszerek nagyon ki tudják kezdeni a körmöd!

+1 Ne hibázz

Ebben a cikkben a Cosmo.hu beauty bloggere, Esztergályos Viki elárulja, melyek azok a hibák, amelyek a leginkább gyengítik a körmödet. Legyél óvatos például a formázással, de az sem mindegy, hogyan kezeled a felesleges körömágybőrt!

 

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok