Bezárás
CosmoBeauty / Smink / Alapozó vs korrektor – te melyiket teszed fel előbb?

Alapozó vs korrektor – te melyiket teszed fel előbb?

Alap, hogy a korrektorral kezdesz? Néha a legmenőbb sztársminkesek is sorrendet cserélnek!
Alapozó vs korrektor – te melyiket teszed fel előbb?

A sminkelésben az a jó, hogy semmi sincs kőbe vésve, és úgy kísérletezhetsz a textúrákkal, technikákkal és termékekkel, ahogy csak szeretnél. És az is szuper, hogy időről időre jön egy-egy újító makeup-szupersztár, aki felforgatja a jól bevált rutint, és arra inspirál, hogy a sminkelést tekintsd játéknak – amivel a legjobb énedet mutathatod meg.

A legtöbb lány alapszabálynak tartja, hogy a korrektort csakis az alapozó alá szabad felvinni. Pedig ebben még a legnagyobb nevek sem feltétlenül értenek egyet. Mutatjuk néhány igazi beauty-ikon álláspontját, próbáld ki mindkettőt, és döntsd el, neked melyik válik be inkább!

Előbb a korrektort

Bobbi Brown, az ultramenő sminkmárka alapítója szerint ha először elfeded korrektorral mindazt, amit takargatni szeretnél, utána jóval kevesebb alapozót használsz majd – és ennek köszönhetően természetesebb hatású lesz a sminked!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bobbi Brown Makeup Artist (@justbobbidotcom) által megosztott bejegyzés

Ha van egy jó, krémes állagú korrektorod, lehet, hogy nem is lesz szükséged alapozóra – James Molloy, a Rimmel London sminkes-nagykövete szerint! Ezek az erősen pigmentált, tartós formulájú termékek ugyanis nagyon jól fednek, és gyönyörűen eloszlathatóak a bőrön. Használd tömött ecsettel az arcod közepén és a szemed alatt – itt van ugyanis a legtöbb színbeli eltérés az arcon, amit a korrektor csodásan el tud fedni.

Hogy ne álljon össze a korrektor és az alapozó az arcon, vagy ne üljön bele a ráncokba, Mario Dedivanovic (J.Lo, Chrissy Teigen és Kim K kedvenc sminkmestere) csakis az alapozó alá teszi fel az extra fedőréteget!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MAKEUP BY MARIO (@makeupbymario) által megosztott bejegyzés

Előzzön az alapozó

A legfőbb cél, hogy a make-up természetes hatású legyen, és az alap ne tűnjön maszkszerűnek, túlzónak – Caroline Barnes sztársminkes szerint is. (Cheryl Cole, Kylie Minogue és Naomi Campbell is imád vele dolgozni!) Ő viszont ehhez először egy vékony réteg alapozót tesz fel, és a rétegezést, ahol szükséges, korrektorral oldja meg. (Kivéve, ha a szem alatti sötét karikákat kell elfedni: ott jobban működik a közvetlenül a bőrbe paskolt, precízen elvékonyított korrektorréteg Caroline szerint.)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Caroline Barnes (@carolinebarnesmakeup) által megosztott bejegyzés

Ha a korrektorral kezdesz, előfordulhat, hogy amikor az alapozót eldolgozod, az alatta levő réteget elkened, vagy akár el is tünteted. Lynsey Alexander, a fashion weekek sztársminkese ezért teszi mindig egy vékony alapozórétegre a korrektort – meg azért is, mert szerinte így sokkal tartósabb a végeredmény, és kevesebb is elég a termékből a tökéletes fedéshez. Lynsey két ecsettel dolgozik, az egyikkel precízen felviszi, a puhábbal, tömöttebbel pedig szépen, alaposan eldolgozza a krémet a bőrön. És mindig fixálja könnyű púderrel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lynsey Alexander (@lynseyalexander) által megosztott bejegyzés

Ha az alapozót használod először, az már önmagában egy csomó kis egyenetlenséget láthatatlanná tesz, és sokkal kevesebb helyen kell utána korrigálnod. Ettől pedig élettelibb, természetesebb lesz a pofid – ami Andrew Gallimore make-up artist (akit a Glow up című sminkes realityben is láthattál) szerint is az egyik legfontosabb dolog!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Andrew Gallimore (@andrewgallimakeup) által megosztott bejegyzés

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot 

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok